Καταιγιστικές εξελίξεις – Οι Γερμανοί δεν διαψεύδουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν διέψευσε δημοσίευμα του Spiegel ότι η Μέρκελ μας προτείνει δραχμή για το μέλλον μας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αυτό που δήλωσε είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση, εργάζεται για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, μελετά δύο σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών. Το πρώτο σενάριο προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και το δεύτερο έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Στην περίπτωση αυτή – προσθέτει το δημοσίευμα – θα πληγούν σοβαρά οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να δανείζουν τους επόμενους “αδύναμους κρίκους” δηλαδή την Ιταλία και την Ισπανία.

Άυτές οι χώρες θα βοηθηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ως προς τις άλλες εξελίξεις το ΔΣ του ΔΝΤ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη με τα μέλη – σύμφωνα με πληροφορίες – να ενημερώνονται από τον επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας Πόουλ Τόμσεν.

Εντός της εβδομάδας επιστρέφει στην Αθήνα και το κλιμακιο της τρόικας, μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων πριν από περίπου 10 ημέρες.

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει τις εργασίες της η συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών και την Παρασκευή θα δοθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων το “πράσινο φως” για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *