Καταργείται ο ΚΒΣ

Σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό νόμο προαναγγέλει το οικονομικό επιτελείοτ ης κυβέρνησης με πρώτο μέτρο την οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες των επιχειρήσεων και να μειωθεί το κόστος. Ολόκληρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2013, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σ. Κεδίκογλου, δήλωσε πως «έως τον Οκτώβριο, θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο», γεγονός το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει σε κάθε περίπτωση να επισπεύσει τις διαδικασίες. Στόχος της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος είναι η αύξηση των εσόδων με απλούστερες διαδικασίες ελέγχου χωρίς φυσική παρουσία αλλά μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων ώστε να περιοριστεί και η διαφθορά.

Με το νέο φορολογικό αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης του εισοδήματος, αξιολόγηση των φοροαπαλλαγών, εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, αλλαγή της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόλις το 19% των φορολογούμενων έχει αποπληρώσει τις υποχρώσεις του όπως προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα. Επίσης, αναμένεται να γίνει αυστηρότερο το καθεστώς για όσους φοροδιαφεύγουν, να προωθηθεί η αλλαγή του συστήματος των χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους, κ.λπ.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *