Καταργούν τις πιστωτικές κάρτες οι Έλληνες

Περισσότερες από 400 χιλιάδες πιστωτικές κάρτες Visa βγήκαν πέρυσι από την αγορά, με τον αριθμό τους να μειώνεται στα 2,5 εκατομμύρια πιστωτικές (-14%) ενώ πτώση σημείωσε ο τζίρος τους κατά 12% και διαμορφώθηκε στα 3,3δισ ευρώ.

Τα στοιχεία προέρχονται από την Visa και αφορούν τις εξελίξεις στη ελληνική αγορά, όπου η τάση είναι πλέον καθοδική για τις πιστωτικές κάρτες και ανοδική για τις χρεωστικές.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των χρεωστικών καρτών αυξήθηκε στα 6 εκατομμύρια κάρτες (+7,1%), ενώ ανοδικά κινήθηκε και η καταναλωτική δαπάνη στα σημεία πώλησης κατά 9,4% στα 914εκ ευρώ. Επιπλέον, ο αριθμός των συναλλαγών στα σημεία πώλησης ανά χρεωστική κάρτα αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ και ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 21%, φτάνοντας τα 13,3 εκατομμύρια.

Συνολικά όμως η δαπάνη με όλες τις κάρτες Visa στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 8,3% και διαμορφώθηκε στα 4,5 δισ ευρώ.

«Εστιάζουμε στην θετική πορεία που κατέγραψε η κατηγορία των χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα πλεονεκτήματα των πληρωμών μέσω χρεωστικών καρτών, όπως η ευελιξία, η ασφάλεια και η ευκολία, συνεχίζουν να αφομοιώνονται όλο και περισσότερο από τους Έλληνες καταναλωτές. Η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και η διείσδυσή τους ακόμη και στις συναλλαγές χαμηλότερης αξίας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της Visa Europe, η οποία υποστηρίζεται από τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται το 2012 και στην Ελλάδα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών και πληρωμών μέσω φορητών συσκευών λίγο αργότερα.

Για το 2012, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα πλεονεκτήματα των καρτών πληρωμών σε σχέση με τα μετρητά, καθώς και τη χρήση τους ως μέσου καταπολέμησης της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής», αναφέρει ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής,της Visa Europe.

fimotro.blogspot.com

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Καταργούν τις πιστωτικές κάρτες οι Έλληνες”

  1. Δεν ξερω που τα βρισκουν αυτα τα στοιχεια!
    Οπως εχω πει επανειλλημενως, εχω καταστημα.  Ειχα και εχω μηχανημα πιστωτικων καρτων.
    Εχει πιασει αραχνες.  Ουτε για αστειο δεν χρησιμοποιουν πιστωτικη καρτα.
    Δεν παιρνω παραδειγμα απο μενα, αλλα απο την γενικοτερη εικονα απο ολα τα καταστηματα της περιοχης.
    Δεν “χτυπαει” καρτα κανεις.
    Ειτε με μετρητα ειτε τιποτα.

    Οταν λοιπον με πηραν τηλεφωνο απο την τραπεζα για να ενημερωσουν το μηχανημα για την φορολογικη καρτα, μου ειπαν την ταδε ημερομηνια, να “χτυπησω” μια πιστωτικη για να ενεργοποιηθει η λειτουργια.  Αυτη η δουλεια εγινε τον Οκτωβρη.  Τωρα εχουμε Φεβρουαριο.  Δεν εμφανιστηκε καμμια καρτα.

    Εχουν εξαφανιστει, οι πιστωτικες καρτες, σε τοσο μεγαλο βαθμο, που οι περισσοτεροι, σκεφτομαστε να διακοψουμε την συνδεση με τον ΟΤΕ. 

    Που κυκλοφορουν τοσες πιστωτικες, και απο ποιους?
    Β. Ευβοια λεμε.  Πολλα μαγαζια, λεμε.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *