Καταρρέει η Ισπανία! Σε επίπεδα μνημονίου τα ομόλογα της χώρας!

Για πρώτη φορά τα 5ετή ομόλογα της Ισπανίας ξεπέρασαν το 6%.

Τα spreads και τα CDS καταγράφουν νέα ρεκόρ, αφού το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας «σκάει» και οι προβλέψεις για επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμοί είναι δυσοίωνες.

Το πρωί οι FT έγραφαν ότι η ΕΚΤ απέρριψε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της Bankia, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε πριν από λίγο και η ΕΚΤ, αφού είπε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας έδωσε το στίγμα του σχεδίου, λέγοντας ότι θα εκδώσει κρατικά ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση της Bankia, η οποία θα χρειαστεί περί τα 19 δις ευρώ, την ώρα που συνολικά τα επισφαλή δάνεια των ισπανικών τραπεζών αγγίζουν τα 180 δις.

Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, τα επιτόκια δεν είναι σε βιώσιμα επίπεδα. Λογικό είναι αφού σχεδόν με τα ίδια Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία μπήκαν σε μηχανισμό στήριξης.

Χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας δήλωσε την παραίτησή του, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να μην πετύχει τους στόχους για τα δημόσια έσοδα. Παράληλα, πρότεινε αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας προειδοποιώντας ότι και το έλλειμμα της χώρας θα βγει εκτός στόχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *