Καταρρέει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων

Την κατάρρευση του Επικουρικού Κεφαλαίου επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), έπειτα από την ψήφιση σχετικών διατάξεων από την κυβέρνηση.

«Αν δεν δοθεί λύση τώρα με την ψήφιση των σχετικών διατάξεων, η κατάρρευσή του θα είναι άμεση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΕΕ.

Όπως σημειώνουν οι ασφαλιστές οι ρυθμίσεις που προτείνονται προς ψήφιση στη Βουλή, εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των παθόντων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και ενισχύουν οικονομικά το Επικουρικό Κεφάλαιο με σημαντική επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Εταιριών, καθώς αυξάνονται οι εισφορές πάνω από 45%.

Αντιδράσεις όμως έχει ξεσηκώσει η ψήφιση των νέων μέτρων και στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε νέα τροποποίηση για το Επικουρικό Κεφάλαιο, την Τετάρτη αργά το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα με τις νέες ρυθμίσεις βελτιώνονται ως ένα βαθμό τα όρια αποζημιώσεων διατηρώντας ως ανώτατο όριο αποζημίωσης τα 100.000 ευρώ, εκτός από τις περιπτώσεις αναπηρίας που το όριο θα αυξηθεί περισσότερο μετά από σχετική απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Επίσης προστέθηκε νέα διάταξη που προβλέπει ψυχική οδύνη μέχρι 6.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, αυξάνεται η εισφορά προς το επικουρικό στο 6% επί τον ακαθαρίστων εισφορών (αντί 5% επί των καθαρών) ενώ αυξάνονται και οι εισφορές προς το επικουρικό των ασφαλιστικών εταιρειών με ελάχιστο όριο τα 10.000 ευρώ, ενώ και οι συνεταιρισμοί θα δίνουν 50.000 ευρώ.

www.greekmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *