Κατατίθεται νομοσχέδιο για αδρανείς καταθέσεις

Σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» θα κατατεθεί αύριο προς διαβούλευση.

Το σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

– Κάθε τράπεζα (εμπορική ή συνεταιριστική) τουλάχιστον έξι μήνες πριν την συμπλήρωση της 20ετίας θα πρέπει να ενημερώνει εγγράφως τον καταθέτη ή τους συγγενείς του για την ύπαρξη μη κινούμενου λογαριασμού και το χρηματικό ποσό που βρίσκεται σε αυτόν.

-Με τη συμπλήρωση της 20ετούς προθεσμίας η τράπεζα υποχρεούται μέσω του κεντρικού υποκαταστήματος της στην Αθήνα και όχι μέσω των υποκαταστήματων να καταβάλει σε λογαριασμό που έχει γνωστοποιήσει προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδας το ποσό που περιέχεται στον καταθετικό λογαριασμό του πελάτη.

-Το ποσό των αδρανών καταθέσεων θα πρέπει με ευθύνη του ορκωτού λογιστή κάθε πιστωτικού ιδρύματος να αναφέρεται στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας.

– Η Τράπεζα της Ελλάδας θα ζητά σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σχετικά στοιχεία από τις τράπεζες (εμπορικές και συνεταιριστικές).

– Ο υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την απόδοση των αδρανών καταθέσεων.

– Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα τηρείται ειδικός λογαριασμός για τα έσοδα από τις αδρανείς καταθέσεις από τον οποίο θα χρηματοδοτούνται δαπάνες του Προϋπολογισμού για την στήριξη ευπαθών ομάδων και κυρίως των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

spirospero.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Κατατίθεται νομοσχέδιο για αδρανείς καταθέσεις”

  1. Αμαννννννννννννν
    Έχω πάνω από 15 αδρανείς λογαριασμούς και αυτό, γιατί σαν Έλληνας πατριώτης, δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό και δεν τους κινώ για να είναι άμεσα διαθέσιμοι σε όποιον τους χρειαστεί.
    Και ναι, το αποφάσισα.
    Θα τα κάνω δωρεά στο κράτος, για να δωρίσουν με την σειρά τους στις τράπεζες και εγώ να μην θεωρηθώ τραπεζοφιλικος.
    Τραπεζοφιλικος!!!!!!!!!!
    Αααααααα, και αν δεν σας φτάνουν και αυτά, να σας στείλω φωτογραφίες από τα μεγάλα μου, τα Α………..Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *