Κλασσική περίπτωση στημένης δημοσκόπησης…

Αλήθεια, από που πληρώθηκε η GPO γι’ αυτή τη δημοσκόπηση; Εξήντλησε όλη την “επιστημονική” ευρηματικότητά της, ώστε να παρουσιάσει θριαμβευτή τη Ν.Δ. , τη στιγμή που στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της με το ΣΥΡΙΖΑ είνα στα όρια του στατιστικού λάθους (1,3% ) !

Χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, για να καταλάβει ότι τον δουλεύουν, όταν η διαφορά στην πρόθεση ψήφου είναι περίπου στον ένα πόντο και, εντούτοις, το πρώτο κόμμα-που κατά σύμπτωση είναι η Ν.Δ. -να εκτοξεύεται στα ύψη, με ουρανομήκεις διαφορές από το δεύτερο-ΣΥΡΙΖΑ-σε παρεμφερείς μετρήσεις;

Έτσι, η Ν.Δ. από τη φυματική διαφορά του πόντου, στην παράσταση νίκης πάει στα ουράνια. Καταγράφει ποσοστό 56,6% έναντι 33,6% του ΣΥΡΙΖΑ (στο 23% η διαφορά!!! ) !

Και σα να μην έφτανε αυτό, έχουμε κι άλλη-sorry, δεν είμαστε αθυρόστομοι, αλλά θα το πούμε-πουστιά. Η Ν.Δ. του 23,4% εκτινάσσεται στο 33,1% , αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ του 22,1% , πίσω της, στο 16,1%, με 17 μονάδες διαφορά!!!
Εδώ, για να υπάρξει αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. , το ερώτημα ήταν, “ποιο κόμμα θεωρείτε πιο έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα; ” .

Και μια σατανική σύμπτωση. Τα δεκαδικά ψηφία στην παράσταση νίκης και στο ποιο κόμμα θεωρείτε πιο ικανό να κυβερνήσει, είναι ακριβώς τα ίδια, μεταξύ των δύο κομμάτων (στο 0,6 στη μία περίπτωση και στο 0,1 στην άλλη) !
Ντέρμπι, είδε ο Ντερμπεντέρης.
Εμείς είδαμε άλλα…

[sc:Πηγή id=”http://nonews-news.blogspot.com/2012/05/blog-post_5806.html” ]

2 σχόλια σχετικά με το “Κλασσική περίπτωση στημένης δημοσκόπησης…”

  1. Παράσταση νίκης σημαίνει το ποιο κόμμα πιστεύει ο κόσμος ότι θα νικήσει, άσχετα με το τι θα ψηφίσει αυτός που απαντά. Με άλλα λόγια, αν κάποιος ψηφίζει πχ ΛΑΟΣ ή ΚΚΕ, αν τον ρωτήσουν για το ποιο κόμμα πιστεύει ότι θα κερδίσει, η απάντηση του είναι αυτή για την παράσταση νίκης. Δεν νομίζω να πιστέψει ότι θα κυβερνήσει πχ το ΚΚΕ αλλά έχει μία γνώμη για το ποιο κόμμα θα βγει τελικά πρώτο, και αυτή καταγράφεται. Απλά οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις είναι καθαρά για θέμα εντυπωσιασμού και ΤΡΟΜΕΡΗΣ επιρροής των ψηφοφόρων που δεν γνωρίζουν αυτή την μικρή διαφορά. Βλέποντας αυτή τη δημοσκόπηση, οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι ίσως και να επηρεάσει ένα (έστω και μικρό, το οποίο μπορεί να κάνει και τη διαφορά στο τέλος) των αναποφάσιστων. Σου λέει ο άλλος, αφού θα βγει που θα βγει η ΝΔ (βλέποντας τέτοιες δημοσκοπήσεις), τι διαφορά θα έχει να ψηφίσω κάτι άλλο που πιθανώς να μην μπει καν στη βουλή?

  2. Γνωστή η “σοβαρή” αυτή εταιρεία…
    Μόνο κάντε τον κόπο να δείτε πόσο έξω έπεσε στα ποσοστά που είχε κάνει στις τελευταίες εκλογές.
    Δεν μασάμε πλέον κουτόχορτο. Είναι γνωστή η τακτική τους. Κλείστε τα αυτιά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *