Κλείνουν τα σύνορα στους Έλληνες

Έκτακτα μέτρα παίρνει η Βρετανία αποφασίζοντας να σχεδιάσει κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας καταρτίζει σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή της στην “Daily Telegraph”, η αγγλίδα υπουργός, αναφέρει πως σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης, είναι πιθανή η αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από τις χώρες που εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Παρά την ελευθερία μετακίνησης πολιτών εντός της ΕΕ, η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή προσωρινά περιοριστικά μέτρα ως προς την είσοδο στη χώρα για Βουλγάρους και Ρουμάνους πολίτες.

Μέχρι τώρα, δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, όμως, η ίδια προσθέτει ότι «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι έλεγχοι είναι πιθανό να περιλαμβάνουν περιορισμούς σε όσους αναζητούν εργασία στη Βρετανία, πιθανώς με την υποχρέωση να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας.

[sc:Πηγή id=”http://www.enikos.gr/international/47549,Kleinoyn_ta_synora_stoys_Ellhnes.html” ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Κλείνουν τα σύνορα στους Έλληνες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *