Κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα βλέπει για τον χειμώνα ο διεθνής τύπος !

Μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες βλέπουν ..θερμό χειμώνα στη χώρα μας, από τη στιγμή που η κρίση βαθαίνει, με αποτέλεσμα η κοινωνική κρίση να φέρει και την κοινωνική έκρηξη.

Η γαλλική Le Figaro αναφέρει ότι η πίεση από την τρόικα για λήψη νέων μέτρων θα εντείνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών και «το θυμό των Ελλήνων που θα αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μετά τη θερινή ανάπαυλα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Financial Times, οι οποίοι μεταφέρουν και τις ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης για τις νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα, που τις παρομοιάζουν με εκείνες του περασμένου Ιουλίου σε ένταση και όγκο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Αθήνα όσο η οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ξεσπάσει νέος εμφύλιος στον απόηχο των νέων φορολογικών μέτρων.

Επικαλείται δε, εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας θα έχουμε νέο γύρο κινητοποιήσεων που αναμένεται να ξυπνήσουν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν.

Από την πλευρά της πάντως, η ανταποκρίτρια της Figaro χαρακτηρίζει ως «μπλοφάρισμα» τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, ενώ σημειώνει ότι η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική έχει φτάσει τους πολίτες στα όριά τους. Πηγές της εφημερίδας από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «όσο οι επιδόσεις της κυβέρνησης θα είναι χαμηλότερες των προσδοκιών, τόσο θα αυξάνεται η πίεση από τους δανειστές της χώρας».

Για τη Monde η κυβέρνηση Παπανδρέου θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες μπροστά σε πολλαπλά εμπόδια καθώς «οι φοιτητές εμφανίζονται αρνητικοί έναντι της μεταρρύθμισης των Πανεπιστημίων, οι οδηγοί ταξί αποφασισμένοι να συνεχίσουν ότι διέκοψαν προ ολίγων εβδομάδων και το κίνημα των ”Αγανακτισμένων” έτοιμο να επιστρέψει στο Σύνταγμα».

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *