Κοινό μέτωπο κυβέρνησης τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια – Όλη η συμφωνία

Ταύτιση απόψεων τραπεζών και οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Παρών και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η πορεία της οικονομίας και η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) και των διοικήσεων των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι τράπεζες, μετά την έγκαιρη και επιτυχημένη ανακεφαλαιποίηση τους, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όποιες αναταράξεις των διεθνών αγορών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν, από μέρους των τραπεζών, οι διαδικασίες ρύθμισης των δανείων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Επίσης υπήρξε συμφωνία για τη διαπραγματευτική γραμμή στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικότερα στην εξαίρεση από την πώληση σε τρίτους συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής Επιτροπής, η οποία θα λειτουργεί με ευθύνη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ε.Ε.Τ. και των αρμόδιων υπουργείων, ανάλογα με το συγκεκριμένο θέμα που θα συζητείται κάθε φορά.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα εξετάσει θέματα όπως η μείωση των χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η συνδρομή των τραπεζών στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών στην αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών από δημόσιους φορείς.

Πηγή: reporter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *