Κονδύλι χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πολλά από τα μέλη και τους επισκέπτες του φόρουμ αντιμετωπίζουν τρομερά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα, ούτε καν στα στοιχειώδη, για να μπουν στο Νόμο Κατσέλη.

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει κονδύλι χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ. Μη ρωτήσετε πού ακριβώς πηγαίνουν τα λεφτά. Μάλλον ξέρουμε……

Με αυτά πρέπει πάση θυσία να βοηθηθούν οι έχοντες ανάγκη να κινηθούν με το νόμο και αδυνατούν να το πράξουν.

“….Συγκεκριμένα οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο δικηγορικό σύλλογο ή την ένωση καταναλωτών της περιφέρειάς τους, προκειμένου να λαμβάνουν δωρεάν πληροφόρηση για τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στο νόμο, για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και συνδρομή κατά τη σύνταξη ή και την υποβολή της πρότασης συμβιβασμού προς τους πιστωτές από κατάλληλα εκπαιδευμένους επιστήμονες, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στα θέματα υπερχρέωσης και κατάστρωσης οικογενειακού προϋπολογισμού.

Οι ενώσεις καταναλωτών και οι δικηγόροι θα υπογράφουν το πρακτικό συμβιβασμού ή τη βεβαίωση αποτυχίας, όπως προβλέπεται στο νόμο. Οι δικηγορικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καταρτίσουν σχετικές καταστάσεις με δικηγόρους που αναλαμβάνουν τη δωρεάν συνδρομή των καταναλωτών.

Οι ενώσεις καταναλωτών θα υποστηρίζονται και οι δικηγόροι θα αποζημιώνονται για τις παραπάνω υπηρεσίες τους από πόρους του ΕΣΠΑ, και ειδικότερα του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση”. Η χρηματοδότηση του Δικτύου θα διαρκέσει καταρχήν για ολόκληρο το 2011 και θα καλύψει υποθέσεις αναδρομικά από 28 Ιανουαρίου 2011.

Μάλιστα στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή έχουν ήδη ανταποκριθεί 38 Δικηγορικοί Σύλλογοι και 30 Ενώσεις Καταναλωτών από όλη τη χώρα. Δικηγόροι-μέλη των δικηγορικών συλλόγων που συμμετέχουν στο Δίκτυο και ενώσεις καταναλωτών με ειδικό επιστημονικό προσωπικό (δικηγόροι – οικονομολόγοι) αναλαμβάνουν την παροχή συνδρομής στους υπερχρεωμένους οφειλέτες που απευθύνονται σε αυτούς.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr) οι υπερχρεωμένοι οφειλέτες μπορούν να βρουν, με βάση τον τόπο της κατοικίας τους, αναλυτικές πληροφορίες για τους δικηγορικούς συλλόγους και τις ενώσεις καταναλωτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η σχετική κατάσταση θα ενημερώνεται με τις νέες συμμετοχές που θα δηλώνονται.”

http://www.efpolis.gr/filesbase/1267_sitefile-10501d.pdf

 

Marianna

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *