ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ: Θέτει θέμα και η ΔΗΜΑΡ…

Επανέρχεται η ΔΗΜΑΡ στο θέμα των ρυθμίσεων για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τονίζοντας ότι η λήψη μέτρων για το ζήτημα αποτελεί «δέσμευση της κυβέρνησης συνευθύνης».

«Πρωταρχικό μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών παρουσών εισοδημάτων των νοικοκυριών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για τους ανέργους επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει περίοδος χάριτος.

Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ εγείρει το ζήτημα περικοπής των δανείων με τον ορισμό ενός ορίου κέρδους πάνω από το αρχικό δάνειο και με τον συνυπολογισμό του εισοδήματος των νοικοκυριών», προσθέτοντας πως «πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη» η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών έως το 2016.

«Στόχος πρέπει να είναι μια βιώσιμη διαδικασία αποπληρωμής ώστε τα νοικοκυριά να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες, οι τράπεζες να ξεφύγουν από τον κίνδυνο των κόκκινων δανείων και η οικονομία να ενισχυθεί μέσω της αύξησης της κατανάλωσης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

4 σχόλια σχετικά με το “ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ: Θέτει θέμα και η ΔΗΜΑΡ…”

  1. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ .ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΛΕΟΝ. ΚΟΥΡΕΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΞΟΦΛΟΥΝΤΕ ΠΟΣΑ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ.

  2. Εάν πληρώνουμε το 25 % (ΔΗΜΑΡ) ή το 30 % (ΣΥΡΙΖΑ) του εισοδήματος στις τράπεζες και το άλλο 75 % στους φόρους και στα χαράτσια, τότε τι θα μείνει για να ζήσουμε;

  3. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΟΦΕΙΛΗ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥ.
    ΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΝΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *