Κρήτη: Δεν έχουν λεφτά ούτε για να μπαλώσουν τα παλιά ρούχα!

Δεν έχουν χρήματα ούτε για…μπάλωμα οι Ηρακλειώτες! Φαίνεται ότι η κρίση δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα μόνο στην αγορά έτοιμων ενδυμάτων του Ηρακλείου, αλλά και σε όλη την αλυσίδα των καταστημάτων που ασχολούνται με το ένδυμα γενικότερα.

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι οι γυναίκες θα επιστρέψουν στη μεταποίηση των ρούχων και στις συνοικιακές μοδίστρες, τελικά φαίνεται ότι έκαναν λάθος αφού…ούτε και για αυτό υπάρχουν χρήματα!

Η μεταποίηση των παλιών ρούχων φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση για τις γυναίκες που δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα ούτε και για αυτό. Τα χρήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες να πηγαίνουν τα ρούχα για μεταποίηση, αλλά να μην έχουν τα λεφτά να πάνε να τα πάρουν πίσω. Έτσι τα αφήνουν στα ράφια και στις κρεμάστρες των μικρών ραφτάδικων.

«Πολλές είναι οι γυναίκες που φέρνουν τα ρούχα της οικογένειας για μεταποίηση αλλά μετά δεν έχουν ούτε τα λίγα χρήματα που χρειάζονται για ν τα πάρουν, έτσι μας τα αφήνουν εδώ! Με αποτέλεσμα να έχουμε γεμίσει τα μαγαζάκια μας, που είναι λίγα τετραγωνικά, με ρούχα που δεν έρχονται να παραλάβουν» μας είπαν γυναίκες που εργάζονται όλη τη μέρα πάνω από τη ραπτομηχανή προσπαθώντας να στενέψουν, να κοντύνουν και να αλλάξουν τα παλιά ρούχα.

Όπως μας εξήγησαν οι εργαζόμενες σε αυτά τα μαγαζιά η δουλειά τους έχει μειωθεί κατά 50% λόγο της οικονομικής κρίσης.

«Ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς μας προέρχεται από εκείνους που αγοράζουν ένα καινούργιο ρούχο και θέλουν κάτι να του αλλάξουν. Όταν ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει κάτι νέο, η δουλειά η δική μας μειώνεται κατά πολύ. Είναι ψέμα αυτό που λένε ότι εμείς αυτή την εποχή δουλεύουμε περισσότερο. Ελάτε να σας δείξουμε τα ράφια μας και την ταμειακή μας….»

Το κόστος μιας μεταποίησης ενός παλιού ρούχου κοστίζει από 2 μέχρι 20 ευρώ το πιο ακριβό, είπαν στο pismanews.gr οι κυρίες των μικρών ραφτάδικων που όχι μόνο δεν έχουν δουλειά, αλλά δέχονται και …παζάρια!

«Μας κάνουν παζάρια στα 2ευρα και στα 3ευρα…τι να πεις σε αυτούς του ανθρώπους που ξέρεις ότι ούτε εσύ έχεις, ούτε αυτοί; Πολλά μαγαζιά του δικού μας χώρου βάζουν λουκέτο…δεν αξίζει να είναι ανοικτά, να πληρώνουν φόρους, ΤΕΒΕ και ότι άλλο ζητάνε αφού το μεροκάματο δε βγαίνει….» κατέληξαν!

Ο φακός του pismanews.gr βρέθηκε μέσα σε ένα μικρό μαγαζί μεταποίησης ρούχων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και κατέγραψε τα στοιβαγμένα και ξεχασμένα ρούχα στα ράφια, που κανείς δεν έρχεται να παραλάβει αφού κανείς δεν μπορεί να πληρώσει ούτε καν το κόστος μεταποίησης τους.

[sc:Πηγή id=”http://www.tsantiri.gr/ellada/kriti-den-echoun-lefta-oute-gia-na-balosoun-ta-palia-roucha.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsantirigr+%28www.tsantiri.gr%29″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *