Κυβέρνηση: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα ταμειακά αποθέματα

Διευκρινίζοντας ευθύς εξαρχής ότι η κυβέρνηση έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, με συγκεκριμένο πλαίσιο και ρόλο για να χειριστεί τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και να διεξάγει ομαλά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνάντησή του με τους πολιτκούς συντάκτες, απαντώντας σε ερώτηση περί έλλειψης των ταμειακών αποθεμάτων του κράτους, σημείωσε ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα».

Πρόσθεσε δε ότι πρωτίστως αυτά αφορούν τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. «Γι αυτό και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, θα έχει συνάντηση με στελέχη Εφοριών και Τελωνείων για την αύξηση των εσόδων», είπε ο κ. Τσιόδρας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σχετικά με ενδεχόμενη καταγγελία του Μνημονίου, όπως προτείνεται από ορισμένα κόμματα επ΄ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου, ο υπηρεσιακός κυβέρνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκείνη που θα προκύψει από τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου». Επισήμανε, όμως, πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις, που έχουν νομοθετηθεί, δεν θα πρέπει να τηρούνται.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρέπεμψε στα συμπεράσμτα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι θέλουν την Ελλάδα στη ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει βαρύτατες θυσίες και αξίζει τον απαιτούμενο σεβασμό».

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/politiki/kubernisi-den-tha-uparxei-problima-me-ta-tameiaka-apothemata” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *