Κόβονται επιδόματα ανεργίας το 2013

Χιλιάδες ανυποψίαστοι ακόμα άνεργοι, οι περισσότεροι από εποχικά και τουριστικά επαγγέλματα, θα χάσουν το επίδομα ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου, όπως προβλέπει διάταξη που έχει ψηφιστεί στο πλαίσιο των μέτρων του Μνημονίου, η οποία μέχρι στιγμής έχει περάσει… απαρατήρητη.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ο ΟΑΕΔ θα διενεργήσει έναν ακόμη έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ποιοι όχι.

Αυτή τη φορά όμως δεν θα αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων, αλλά θα γυρίζει πίσω στον χρόνο για μια τετραετία.

Εφόσον ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (18 μηνιαία) μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τότε θα σταματάει να λαμβάνει το επίδομα.

Με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου τον Ιανουάριο, ο ΟΑΕΔ θα αναζητήσει σε ποιους έχει χορηγήσει επίδομα ανεργίας την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Αν εντοπίσει περιπτώσεις ανέργων που έχουν συμπληρώσει τις 450 ημέρες ανεργίας, θα σταματάει την επιδότηση. Οι εποχικοί υπάλληλοι, κυρίως οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είναι πολύ πιθανό να πέσουν σε αυτή την “τσιμπίδα”, καθώς συνήθως απασχολούνται για έξι μήνες τον χρόνο και επιδοτούνται για τους υπόλοιπους έξι.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/104829.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=goodevening%2012.07″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *