Κόκκινα δάνεια: Η ρύθμιση…το καλοκαίρι! – Ισχύουν οι 100 δόσεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας

Για τα «κόκκινα» δάνεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ  ότι δεν θα υπάρξεο νόμος αυτή την πρώτη περίοδο. «Θα κλείσουμε τα μέτρα τώρα και θα έρθει το καλοκαίρι».

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας: «Δεν κοστίζει τίποτα, ούτε δημοσιονομικά, ούτε στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, να συνεχίσει να υπάρχει η προστασία της πρώτης κατοικίας».

Ο κ.  Σακελλαρίδης, όσον αφορά  τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τόνισε: «Είναι μια σημαντική πολιτική πράξη που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή θα αντιμετωπίσουμε βασικά ζητήματα. Επιπλέον είναι κάτι που δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά όφελος, καθώς με τα λεφτά αυτά θα αντιμετωπίσουμε και πρόβλημα ρευστότητας στο Δημόσιο».

«Ο βασικός μισθός θα αυξηθεί σταδιακά έως το 2016 για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από την αύξηση του κόστους, ωστόσο στις εργασιακές σχέσεις καταργούνται μέτρα που θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα» πρόσθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *