Κύπρος: Η τρόικα απορρίπτει το plan B

Εκτός ορίων οδηγείται πλέον η σύγκρουση της Κύπρου με την τρόικα και τις Βρυξέλλες καθώς η Γερμανία και οι συνοδοιπόροι της φαίνεται να απορρίπτουν το plan B που πρότεινε η Λευκωσία μετά την απόρριψη από το Κοινοβούλιο του σχεδίου νόμου. Με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Μεγαλονήσου αποκάλυψε νέα εκβιαστικά διλήμματα και απειλές για κλείσιμο τραπεζών από τις Βρυξέλλες.

Σήμερα το πρωί υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτκκών αρχηγών στην Κύπρο για ομόφωνη αποδοχή του εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο εν συνεχεία θα κοινοπιήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην τρόικα, με την οποια θα συναντηθεί μέχρι το μεσημέρι.

Ο Σωκράτης Χάσικος αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup έγινε γνωστό ότι η τρόικα δεν δέχεται σχέδιο Β για τη διάσωση της Κύπρου και οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή «δεν θα ξανανοίξουν».

Για τις 8 το πρωί είχε προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύπριος Πρόεδρος θα ζητήσει τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, προκειμένου να μεσολαβήσει στον ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για οικονομική στήριξη της Κύπρου.

Η ΕΚΤ πάντως γνωστοποήσε χθες ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες βάσει των συμφωνιών που υφίστανται, κινηση η οποία δρα καταπραϋντικα στις αγορές και ακυρώνει τα γερμανικά επιχειρήματα για “στραγγαλισμό των τραπεζών”.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *