Λίγο πριν το τέλος…

Μπροστά στο ενδεχόμενο μαζικής κατάρρευσης τα media. Το τσουνάμι της ύφεσης στην οικονομία, το αεροπλανάκι στις διαφημιστικές εταιρείες και η απόφαση για την μή παραχώρηση δανείων από τις τράπεζες δημιουργούν ένα καθεστώς ασφυξίας στις εταιρείες media. Η κατάσταση επιτείνεται από τη ανυπαρξία σοβαρού κυβερνητικού σχεδιασμού που φτάνουν έως και στο σημείο, στην περίπτωση του στοιχήματος να καταστρέφουν την περίπτωση να ανοίξουν νέες αγορές που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν με καθαρούς όρους τα Μέσα.

Η περίπτωση της απαγόρευσης λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών στοιχήματος είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής, μιας πολιτικής που επιταχύνει την πολιτικά ισοπέδωσης των media. Τα Μέσα είναι προβληματικά, διότι η πολιτεία επένδυσε στις συνθήκες ομηρίες χωρίς να επιτρέψει τη σύνταξη ξεκάθαρων κανόνων που θα ισχύουν για όλους. Από την ιστορία του βασικού μετόχου μέχρι και τη σημερινή άρνηση χορήγησης δανείων προκύπτει ένα στενό tango διαπλοκής συμφερόντων. Τώρα το πρόβλημα είναι πως δεν χρειάζεται κανείς τα Μέσα για να επανεκλεγεί , διότι πολύ απλά ουδείς θέλει σε αυτή την κατάσταση να διαχειριστεί τη χώρα.

Τα Μέσα μένουν χωρίς εξάρτηση και είναι πολύ δύσκολο να το αντέξουν , διότι συνήθισαν σε μια άλλη κουλτούρα. Από την άλλη τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν, τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου στη συνέχεια αποφάσισαν όχι απλώς να αντιμετωπίσουν τα media ως ένα ακόμη κλάδο που θα πρέπει να αντέξει μόνος του, αλλά ως ένας τομέας που πρέπει οπωσδήποτε να συντριβεί. Αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες τις τραγικές ευθύνες των ιδιοκτητών που άφησαν τις επιχειρήσεις τους σε αυτή την κατάσταση.

attikanea.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *