Ληστεύουν τους μικρούς, στο απυρόβλητο θυγατέρες-διπλές συντάξεις

Με δαρκείς μάχες και προστριβές με την τρόικα η κυβέρνηση προσπαθεί πάση θησία να προστατέψει αδικαρίτως τα ειδικά μισθολόγια ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους Δημοσίους Υπαλλήλους κόντας συντάξεις πυο υπερβαίνουν τα 700.

Ενώ όμως το νέο πακέτο μέττρων κλειδώνει τα τα ειδικά μισθολόγια διασώζονται μαζί τους σώζωνται και οι… γεροντοκόρες των στρατηγών και δικαστικών  οι οποίες λαμβάνουν ακόμα και θα συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις των θανόντων γονέων τους απλώς επειδή δεν παντρεύτηκαν και δεν δούλευσαν ποτέ!

Εκτός όμως από αυτές η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θα βάλει και πλαφόν στις συντάξεις σπιτρέποντας σε ισχυρούς και συντεχνίες να λαμβάνουν δυο και περισσ΄τοερες συντάξεις με μηνιαίες συνολολικές αποδοχές που ξεπερνούν τα 3,000. Την ίδια στιγμή όμως μαχαίρι θα μπει στις χαμηλές συντάξεις των €701 οι οποίες θα περικοπούν κατά 2%.

Ο νομοθέτης φαίνεται ότι επιδεικνύει ιδιαίτερη σπουδή επιδιώκοντας να φέρει αριθμητικά αποτελέσματα ανοώντας όμως την κοινωνική πραγματικότητα και επιβαρύνοντας για ακόμη μια φορά τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα ενώ μπορούσε να αντλήσει ακόμη περισσότερα εξορθολογίζοντας το κράτος και κόβοντας από τους έχοντες.

Οπως αναφέρει σε άρθρο του ο Ζώης Τσώλης στο Βήμα ο νόμος για τις θυγατέρες το 2010 προέβλεπε:

–  Για εισόδημα (είτε από σύνταξη είτε από εργασία) σε άγαμη θυγατέρα με μεικτό μισθό ως 991 ευρώ δεν έγινε καμία περικοπή στη σύνταξη, για ακαθάριστο εισόδημα από 992 ως 1.322 ευρώ μηνιαίως η σύνταξη κόπηκε κατά το 1/3, για εισόδημα από 1.322 ως 1.652 ευρώ κόπηκε η μισή σύνταξη.

– Αν το μηνιαίο εισόδημα είναι από 1.652 ως 1.982 ευρώ, η σύνταξη κόπηκε κατά 75% και μόνο σε όσες περιπτώσεις υπερβαίνει το πλαφόν αυτό κόπηκε τελείως.

Είναι προφανές ότι η νομοθεσία έδωσε ακόμη και όταν οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ τα περιθώρια στο προστατευόμενο «τάγμα των ανύπανδρων θυγατέρων» να συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξη ακόμη κι αν ήταν σε ώριμη ηλικία για γάμο ή εργασία. Μπορούσαν να αποφύγουν και τα δύο.

Το μοναδικό εύλογο και δίκαιο μέρος του νόμου είναι ότι από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι περιπτώσεις με αναπηρία (67%) και όσες θυγατέρες σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη θανόντος πατρός, όπως ισχύει για όλα τα Ταμεία.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *