Λυσσαλέα επίθεση στην ιδιοκτησία

Υποτίθεται ότι τα απανωτά Μνημόνια έγιναν για λόγους πρακτικούς και ιδεολογικούς. Υποτίθεται ότι ο στόχος των «δανείων δυνάμεων» και των τοποτηρητών τους ήταν το άνοιγμα της αγοράς, η εξυγίανση της οικονομίας, το συμμάζεμα των κρατικών δαπανών και η ανάσχεση της ανισοκατανομής των φορολογικών βαρών. Υποτίθεται ότι η «συνταγή» που επινόησαν οι ξένοι επικεφαλής της τεχνικής ομάδας «υποστήριξης» των ελληνικών κυβερνήσεων θα έφερνε κάποια ορατά, θετικά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.

Ολα τα παραπάνω ήταν απροκάλυπτα ψεύδη και απόπειρες χυδαίας παραπλάνησης ενός λαού που βαδίζει δίχως ελπίδα στον δρόμο που καταλήγει στο τίποτα. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, τα λουκέτα πέφτουν βροχή, οι οικογένειες δεν έχουν χρήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες και τα ποσοστά της ανεργίας ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη.

Στην πραγματικότητα, τα Μνημόνια και η εφαρμογή τους οδηγούν τους Ελληνες στην απώλεια κάθε ιδιοκτησίας. Κινητά και ακίνητα βρίσκονται στο στόχαστρο μιας δράκας σκοτεινών ανθρώπων, που ομνύουν στον… φιλελευθερισμό και καταντούν τη χώρα νέα σοβιετία, όπου άπαντες θα είναι ακτήμονες, εκτός από μια ολιγάριθμη νομενκλατούρα και τους εκλεκτούς των δανειστών που θα έχουν στην κατοχή τους τα πάντα! Από τα μετρητά στις τράπεζες μέχρι τα σπίτια των Ελλήνων που κατασχέθηκαν εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας.

Η «δημοκρατία» είχε στο πρωτοσέλιδό ένα θέμα για τις κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του αδιάκοπου φορολογικού σαφάρι με… θηράματα τους μικροοφειλέτες της Εφορίας.

Επίσης, χθες ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών, με την αρωγή του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα όπου θα αναρτώνται όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων τα οποία έχει κατασχέσει η Εφορία. Το δίδαγμα που αντλεί κάποιος από τούτες τις ειδήσεις είναι ξεκάθαρο: Η εποχή των κορακιών δεν βρίσκεται κάπου μακριά στο παρελθόν ή στο μέλλον της ελληνικής Ιστορίας. Τη διανύουμε τώρα και θα την υποστούμε για πολύ καιρό ακόμα αν συνεχιστεί -χωρίς να συναντήσει σοβαρές αντιδράσεις- τούτη η επίθεση στην ιδιοκτησία των πολιτών.

www.dimokratianews.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Λυσσαλέα επίθεση στην ιδιοκτησία”

  1. Ας πρόσεχαν οι Έλληνες να μην ψηφίζουν μαλακίες.

    Τώρα να λουστούν το αποτέλεσμα και να βγάλουν το σκασμό!

  2. Ατυχής ,  άτοπη και εντελώς άστοχη η σύγκριση αυτού του πράγματος που ζούμε με την “σοβιετία” κατά πως λέει βιαστικά  και πρόχειρα ο αρθρογράφος. Μπορεί εκεί να μην είχες ιδιοκτησία αλλά είχες δωρεάν παιδεία , δωρεάν υγεία , δουλειά και σύνταξη . Τα αυτονόητα δηλαδή . Αυτά για τα οποία σε τουτο το σύστημα της ανθρωποφαγίας είναι μια ουτοπία και βρώμικες πρόστυχες κουβέντες . Εδώ και ιδιοκτησία δεν θα έχω (“Κουμουνισμός” δηλαδής) και δουλειά δεν θα έχω και παιδεία δεν θα έχω και υγεία δεν θα έχω και σύνταξη δεν θα έχω και αλλά παπάρια μάντολες για την επιβίωσή μου στη ζουγκλα με τον ταρζάν θα έχω !  Σύγκριση και σχέση της φουτσας με τη βούρτσα….Ασε μας να χαρείς…..
     
    Και εγώ συμφωνώ begar . Τουμπέκα και ψιλοκομμένο . Και για να εκδικηθώ τους μνημονιακούς αυτοχειρες,  αυτή τη φορά θα ψηφίσω ΕΓΩ τρικολόρε γιατί “έτσι μου αρέσει “…με μπύρα ….αυτοκτονικά … να γουστάρω και έτσι να πάμε ολοι να βουλιάξουμε στον πάτο …ετσι …

  3. Από το διαδίκτυο…
    Εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και πλέον η κατάσταση δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιο πρόβλημα.
    Από την στιγμή που ποινικοποιεί οφειλές εκατομμυρίων Ελλήνων, εκβιάζοντας να λάβει οφειλόμενα ποσά από αυτά που έχουν απλώς για να φάνε, τότε ποιο το μέλλον της κυβέρνησης αυτής;
    Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαφές ότι το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιεί όλο το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να αυξήσει τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία τον Ιανουάριο παρουσίασαν υστέρηση σε σχέση με το στόχο.
    Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, παρατηρείται το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής».
    Και προσθέτει: «Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων, μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις»

  4. Ειχαν υποσχεθει στον ελληνικο λαο το 2010 αλλα και στους ευρωπαικους λαους .. οτι η Ελλαδα θα εισερχοταν πληρως θεραπευμενη στις αγορες το 2013. Δεν εγινε !!!
    Τι προκυπτει λογω δολου, αμελειας … πεστο οπως θελεις μετα απ’ ολα αυτα.
     
    – Πρωτον, ποινικες ευθυνες σε Μερκελ, Σοιμπλε, Σαρκοζι, Γιουνκερ, Στρος Καν και Λαγκαρντ ως συνυπογραψαντες τα Μνημονια διοτι τα Μνημονια δεν απεδωσαν το αποτελεσμα που υποσχεθηκαν και επιπλεον κατεστρεψαν μια οικονομια αξιας δις Ευρω συνυπολογιζομενων και των ανθρωπινων τραγωδιων.
    – Δευτερον, ποινικες ευθυνες σε ολους τους βουλευτες του ελληνικου κοινοβουλιου που ψηφισαν τα Μνημονια για τους ιδιους λογους που αναφερθηκαν παραπανω.
    – Τριτον, ποινικες ευθυνες για οσους βουλευτες του ελληνικου κοινοβουλιου δεν ζητησαν δημοψηφισμα για ενα τοσο μειζων θεμα οπως ηταν τα Μνημονια και αρκεστηκαν σε ενα “οχι” η σε ενα λευκο αλλα και σε ενα “ναι”.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *