Μέσα στον χιονιά, έκοψαν σε 60 σπίτια το ρεύμα για το χαράτσι!

Πρωτοφανής αναλγησία από την ΔΕΗ και τον πολιτικό της προϊστάμενο, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς μεσούντος του πολικού κρύου που πλήττει όλη την χώρα και ακόμη περισσότερο την Βόρεια Ελλάδα, κόπηκε το ρεύμα σε εξάντα περίπου σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών, στο οποίο σήμερα η θερμοκρασία βρίσκεται 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν!

Η αιτία; Η μη πληρωμή του Τέλους Δομημένης Επιφάνειας, του γνωστού χαρατσιού στα ακίνητα που πληρώνεται με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Η απίστευτη αυτή καταγγελία έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της κοινότητας του Νεοχωρίου κ. Κομνίνη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, “Μπήκαν στις αυλές μας και έκοψαν το ρεύμα, ακιόμη και σε οικογένειες που έχουν πέντε παιδιά” κατήγγειλε ο πρόεδρος του Νεοχωρίου, σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Το protothema.gr επικοινώνησε με αρμόδια πηγή της ΔΕΗ, η οποία τα ρίχνει στον …εργολάβο! “Από την προηγούμενη Πέμπτη”, αναφέρεται χαρακτηριστικά, “έχουν αναρτηθεί οδηγίες στις διευθύνσεις των περιφερειών στη Βόρεια Ελλάδα κατά τις οποίες δεν πρέπει να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε καμία κατοικία, όσο διαρκούν οι δυσεμενείς καιρικές συνθήκες. Ο ιδιώτες εργολάβος, προφανώς εκ παραδρομής, προχώρησε με το συνεργείο του σε διακοπή, ενδεχομένως νομίζοντας ότι πρόκειται για …καταστήματα”

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι ήδη έχουν δοθεί εντολές επανασύνδεσης, ωστόσο ακόμη και άμεση να είναι η αποκατάσταση, το ζήτημα είναι ότι 60 οικογένειες πεέρασαν ή περνούν δραματικές στιγμές μέσα στον χιονιά σε ένα ακριτικό χωριό της πατρίδας μας.

Όλα αυτά όταν, όπως μετέδωσε από το πρωί το protothema.gr, με τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από την κυβέρνηση, η είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα περνά, για όσους δεν το καταβάλλουν μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην Εφορία και, πλέον, οι ιδιοκτήτες απειλούνται ακόμη και με κατασχέσεις.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *