Μέχρι 10% της ονομαστικής αξίας δίνουν για κόκκινα δάνεια τα hudge funds

Εκπρόσωποι των hudge funds παρελαύνουν στην ελληνική αγορά προτείνοντας τιμές εξευτελιστικές τιμές για τα χαρτοφυλάκια κόκκινων, ιδίως καταναλωτικών δανείων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι τιμές που προσφέρονται για τα δάνεια που έχουν μπει σε οριστική καθυστέρηση ξεκινούν ακόμα και από 1% για δάνεια που δεν αποπληρώνονται για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών. Όπως αναφέρουν πηγές από τον τραπεζικό κλάδο στην “Καθημερινή” οι προσφορές αυτές προσεγγίζουν τις τιμές της Ρουμανίας, τράπεζες της οποίας πούλησαν πρόσφατα χαρτοφυλάκια καταναλωτικών δανείων που ξεκινούσαν από 0,5% και έφταναν έως 10% για δάνεια σε τρίμηνη καθυστέρηση.

Στόχος των funds που προσφέρουν αυτές τις εξευτελιστικές τιμές για την εξαγορά δανείων που δεν εξυπηρετούνται είναι το κέρδος μέσω του διακανονισμού με τον οφειλέτη έστω και με την είσπραξη ενός μικρού ποσού.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα,  ειδικά για τα στεγαστικά, η κάθετη πτώση των τιμών των ακινήτων, που φτάνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 30% αλλά σε πραγματικούς όρους εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη, κάνει περίπλοκη τη διαδικασία σε βαθμό που δεν μπορούν να αποτιμηθούν οι εγγυήσεις που θα δοθούν ως cοllateral.

www.newmoney.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Μέχρι 10% της ονομαστικής αξίας δίνουν για κόκκινα δάνεια τα hudge funds”

  1. Εδώ ίσως να ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για όσους χρωστάνε.

    Π.χ.  Χρωστάει 20.000 .   Το αγοράζει ο κοράκι για 1000 ευρώ (5% της ονομαστικής αξίας) και σε ψήνει να ξεχρεώσεις για 2.000.

    Αυτός έβγαλε 100% κέρδος στο επενδυμένο κεφάλαιο και εσύ ξεχρέωσες.

    Για να δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *