«Μίνι» δόσεις για να εισπραχθούν οι φόροι

Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, με ευνοϊκούς όρους και «μίνι» δόση 50-80 ευρώ το μήνα, ετοιμάζεται να προωθήσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή και υπό τον κίνδυνο άδειων ταμείων και αποκλίσεων στις εκτιμήσεις εσόδων του προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους.

Μάλιστα, η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες, ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές.

Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε.

dimotikosafari.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *