“Μαυρίστε” τους δυο υποψήφιους “συνταγματολόγους” στις εκλογές, ….έχουν “παρελθόν”!

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και νομικά εκτρώματα που έχουν ποτέ υπάρξει σε αυτό τον τόπο. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι εφεύρημα του κ. Βενιζέλου. Τον εισηγήθηκε στην συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και η πρότασή του έγινε -δυστυχώς– δεκτή. Ήταν λάθος πέρα ως πέρα. Δεν χρειάζεται να ιδρώσει κάποιος για να το αποδείξει.

Σε αυτό τον νόμο οφείλουμε μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα. Κι όμως! Μέχρι σήμερα οι εμπνευστές του δεν έχουν ζητήσει μία συγνώμη από τον ελληνικό λαό….

Ο άλλος είναι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος(Δημόσιο Δίκαιο).

Είναι γνωστός για τον περιβόητο καλπονοθευτικό νόμο(του 2007) γνωστό ως “εκλογικό νόμο Παυλόπουλου”, που δίνει στο πρώτο κόμμα πριμ 50 εδρών!
Ο πρώην υπουργός όταν συνέταξε τον συγκεκριμένο νόμο, κατ ουσίαν απαγόρευσε τις συμμαχίες κομμάτων. Ξέρετε πού δίνει το μπόνους; Μόνον στον πρώτο μονοκομματικό σχηματισμό !
Σενάριο π.χ, προεκλογικής συνεργασίας της Ν. Δ. με τον ΛΑΟΣ δεν θα μπορούσε να προκύψει, εκ των πραγμάτων.
Το πολιτικώς οξύμωρο του εν λόγω νόμου είναι προφανές. Τυχόν πολυδιάσπαση των ψήφων σε κόμματα που δεν θα κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή, καίτοι υποτίθεται ότι στρέφονται κατά του δικομματισμού, επί της ουσίας διευκολύνουν το πρώτο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση. Το αντίθετο βέβαια θα συμβεί αν τα κόμματα αυτά εισέλθουν στη Βουλή, οπότε και η αυτοδυναμία θα καταστεί σχεδόν αδύνατη, με παρεπόμενη συνέπεια τη μετεκλογική συνεργασία του νικητή με κάποιο από αυτά.

[Κατά νομική άποψη, η συγκεκριμένη διάταξη θα μπορούσε να κριθεί αντισυνταγματική, σε περίπτωση που θα προέκυπτε προσφυγή συμμαχίας κομμάτων -όχι στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δεν υπάρχουν- στο αρμόδιο δικαστήριο.]

Υ.Γ.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ “ΜΙΚΡΑ” ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ -ΠΡΩΝ- ΜΕΓΑΛΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ “ΑΠΟΚΛΕΊΣΤΕ” ΠΡΌΣΩΠΑ ….ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *