«Μαϊμού» δικαστικός επιμελητής, εκβίαζε με κατασχέσεις…

Συνελήφθη χθες το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 54χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση Αρχής.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα πήγε σε σπίτι ενός 59χρονου στη Λάρισα και προσποιούμενος το δικαστικό επιμελητή απαίτησε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να μην προβεί σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για εκκρεμούσα υπόθεση οφειλής του 59χρονου.

Η πράξη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατόπιν συνεννόησης με τους αστυνομικούς, ο 59χρονος πραγματοποίησε λίγες ώρες αργότερα συνάντηση με το δράστη, στον οποίο παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον 54χρονο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα αλλά και σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που αυτός χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,

• το χρηματικό ποσό 529,5 ευρώ,

• ένα κινητό τηλέφωνο,

• μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις, όπου εμφαίνονται ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά και

• ένα dossier που περιείχε δεκατέσσερις δικαστικές αποφάσεις – διαταγές πληρωμών σε βάρος διαφόρων ατόμων, καθώς και διάφορες σημειώσεις και πρόχειρες αποδείξεις είσπραξης χρημάτων.

Επίσης, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη μοτοσικλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση απάτης στην οποία προέβη ο συλληφθείς. Συγκεκριμένα, την 01-04-2013 προσποιούμενος το δικαστικό επιμελητή μετέβη στην οικία 51χρονου στη Λάρισα και κατάφερε να του αποσπάσει μία επιταγή 1.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, για να μην προβεί σε δήθεν πλειστηριασμό ήδη κατασχεθείσας περιουσίας για ετήσια εκκρεμούσα οφειλή του 51χρονου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται
προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του συλληφθέντος και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

thessalianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *