Μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ ζητά η Λαγκάρντ

Την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet.

«Η ανάπτυξη μπορεί να τονωθεί μέσω της νομισματικής πολιτικής, όπως με τα μακροχρόνια δάνεια (Long Term Refinancing Operations, LTRO) που είδαμε ήδη να χρησιμοποιεί η ΕΚΤ. Είναι επίσης φανερό ότι υπάρχει περιθώριο για μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων», τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος έχει προκαλέσει φημολογία ότι η ΕΚΤ μπορεί να αποφασίσει μείωση των επιτοκίων της στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αν και 62 από τους 73 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Reuters αναμένουν ότι θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 1%.

Αναφερόμενη στην Ισπανία, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι το Ταμείο δεν βρίσκεται σε κανενός είδους συζήτηση για την παροχή βοήθειας στη χώρα.

«Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. (Οι Ισπανοί) έχουν δείξει πολιτικό θάρρος και υλοποίησαν μία σειρά μεταρρυθμίσεων και μέτρων λιτότητας», υπογράμμισε.

[sc:Πηγή id=”http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=95619″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *