Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η κλοπή καυσόξυλων

Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα και στην Κρήτη οι κλοπές καυσόξυλων, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που έχει φτάσει στα ύψη, πολλά είναι τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ζεσταθούν.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της Μεσαράς, με άγνωστους δράστες να κλέβουν 800 κιλά ξύλα από την αυλή ηλικιωμένου. Το σοκ ήταν διπλό για το Μεσαρίτη, καθώς αφενός έπεσε θύμα κλοπής, αφετέρου το περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι και ενώ ο ίδιος κοιμόταν μέσα στο σπίτι.
Ό,τι ξύλο μαζεύτηκε με κόπο το καλοκαίρι για να ζεστάνει το χειμώνα τον ηλικιωμένο Μεσαρίτη έκανε φτερά, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Υπολογίζεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν με ταχύτατες διαδικασίες αρκετά κιλά καυσόξυλα και μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών, τα κλοπιμαία στοιβάχτηκαν αριστοτεχνικά σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα.
Μπορεί ακόμη τα περιστατικά κλοπής καυσόξυλων να προκαλούν αίσθηση, ωστόσο, μετά το χαλκό και τα ασφαλτικά, και η ξυλεία αποτελεί τη νέα τάση στις κλοπές, κάτι που λίγα χρόνια πριν μας έμοιαζε αδιανόητο.

Στην Κρήτη οι κλοπές ξύλων αυξάνονται, όπως αυξάνονται και τα περιστατικά παράνομης ξύλευσης, με κάποιους να μπαίνουν μέσα στα κτήματα, να κόβουν τα δέντρα και να χρησιμοποιούν την ξυλεία είτε για να ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους είτε για να τα μεταπωλήσουν.

Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *