Μειώνονται από 5% έως 15% τα ασφάλιστρα στα Ι.Χ.

Με μειώσεις στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου απαντούν οι επιχειρήσεις στην οικονομική κρίση, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται μεταξύ των εταιρειών για τη διεκδίκηση μεριδίου, σε μια αγορά που συρρικνώνεται διαρκώς.

Τα νέα τιμολόγια περιέχουν εκπτώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και 15% και έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται από τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι από τον Ιούνιο ξεκινούν να ισχύουν τα νέα αυξημένα όρια στην αστική ευθύνη του αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2012 δείχνουν σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής συρρίκνωση κατά 7% του στόλου των ασφαλισμένων αυτοκινήτων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, περιορίζοντας τα αυτοκίνητα που είχαν ασφαλιστική κάλυψη στο τέλος Μαΐου στα 4,8 εκατομμύρια.

Η μείωση δεν ερμηνεύεται απαραίτητα ως αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, καθώς αποδίδεται στον μεγάλο αριθμό των κατόχων οχημάτων που υποχρεώθηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους. Σύμφωνα με στοιχεία από τις εφορίες, περίπου 400.000 κάτοχοι παρέδωσαν τα δύο τελευταία χρόνια τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους αδυνατώντας να ανταποκριθούν στη συντήρηση του Ι.Χ. τους.

[sc:Πηγή id=”http://troktiko.eu/2012/05/meionontai-apo-5-eos-15-ta-asfalistra-sta-i-ch/” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *