Μειώσεις, λουκέτα και απολύσεις… το τρίπτυχο του Τόμσεν

Ανυποχώρητος στην μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαλλακτικός στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εμφανίζεται ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία Πόλ Τόμσεν.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» τονίζει την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα θέτει θέμα «περιορισμού του κατώτατου μισθού», έστω προσωρινά, επισημαίνοντας ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος.

Παράλληλα, αποσαφηνίζει πολλά θολά σημεία των απαιτήσεων της τρόικας και καθιστά σαφές ότι ο ίδιος δεν δρα αυτόνομα αλλά εκφράζει τις θέσεις των δανειστών της χώρας.

Προτείνει επίσης το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και την απόλυση υπαλλήλων και επισημαίνει τη σημασία της δέσμευσης των πολιτικών αρχηγών να τηρηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Αναφέρεται σε λάθη που έγιναν όπως η έμφαση που δόθηκε στη φορολογία και τάσσεται εμμέσως υπέρ της επανεκεφαλαιοποίησης των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, με το επιχείρημα ότι «δεν θέλουμε το κράτος να διοικεί τις τράπεζες».
epikaira.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *