Μετρητά τέλος: Υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις η αποδοχή πληρωμής με κάρτα

Την πρόθεση της κυβέρνηση να αλλάξουν όλα στις πληρωμές και τις αγορές σηματοδοτεί η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου που ενέκρινε σχετικό Διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπηρεσιών και το λιανικό εμπόριο να αποδέχονται πληρωμή με κάρτα, και να ενημερώνουν σχετικά με σαφή τρόπο τους καταναλωτές. Στόχος του μέτρου είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διαφύλαξη των δημοσίων εσόδων, η ενίσχυση της προστασίας του πολίτη, και η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σύμφωνα με το πιο πάνω διάταγμα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του. Όσον αφορά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του Διατάγματος, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της προθεσμίας των τριών (3) μηνών, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή των δραστηριοτήτων τους.

Εξαιρούνται

Από την υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, μεταφορές, και ενημέρωσης και επικοινωνίας (εκδοτικές δραστηριότητες, παραγωγή ταινιών, ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *