Με αλλαγή καταστατικού ο πλήρης έλεγχος της ΤτΕ από το Δημόσιο

Το καθεστώς της Τράπεζας της Ελλάδος απασχόλησε την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος ζήτησε την ανάληψη του καταστατικού ελέγχου και της μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος από το Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως η Τράπεζα είναι η μόνη μαζί με την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου, η οποία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως και ο ίδιος έχει τοποθετηθεί υπέρ της ανάγκης η Τράπεζα της Ελλάδος να καταστεί αποκλειστική εκδοτική τράπεζα. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως η εξαγορά των μετοχών των ιδιωτών μετόχων δεν είναι μία ασφαλής μέθοδος και τόνισε πως έχει επιλεγεί η ασφαλής μέθοδος σταδιακής αλλαγής της μορφής της Τράπεζας της Ελλάδας με αλλαγή του καταστατικού της.

Σημειώνεται πως η 79η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τραπέζης της Ελλάδος ενέκρινε στις 24 Απριλίου την τροποποίηση του καταστατικού του ιδρύματος, και απαγόρευσε μεταξύ άλλων να κατέχουν μετοχές της τραπέζης πρόσωπα επί των οποίων η Κεντρική Τράπεζα ασκεί εποπτεία.

[sc:Πηγή id=”http://troktiko.eu/2012/05/me-allagi-katastatikou-o-plirhs-elegchos-ths-tte-apo-to-dhmosio/” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *