Με ασφαλιστήριο συμβόλαιο η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Συνεχίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες να πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις ρυθμίσεις για τον εντοπισμό και την υποχρέωση των κατόχων ανασφάλιστων αυτοκινήτων να προχωρήσουν στην ασφάλιση, διαφορετικά να εφαρμόζονται οι ισχύουσες ρυθμίσεις για αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και επιβολή προστίμων.

Μάλιστα εκτός από τις διασταυρώσεις που γίνονται, οι ασφαλιστικές προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών, να είναι απαραίτητη από φέτος η προσκόμιση του ασφαλιστήριου συμβολαίου για την πληρωμή και παραλαβή του σήματος τελών κυκλοφορίας.

Τι αλλάζει από φέτος στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Ως προς την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καταργούνται από φέτος τα ειδοποιητήρια και τα αυτοκόλλητα σήματα

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Ακολούθως θα το εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν στις τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες για την πληρωμή του τέλους.

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

Η απόδειξη πληρωμής της τράπεζας θα ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο Προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:

Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

asfalisinet.gr

14 σχόλια σχετικά με το “Με ασφαλιστήριο συμβόλαιο η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας”

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΣΙΕ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ-ΑΠΑΤΕΩΝΑΔΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ … ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ; ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΒΝ ΠΟΥ ΚΙ ΕΠΟΥΔΕΝΕΙ ΔΕΝ ΤΕΚΜΑΙΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΙΧΕ ΤΟΥ!!!!!!!!
     

  2. Είναι σωστό να μην υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Μια εμπλοκή  σε κάποιο θανατηφόρο ατύχημα χωρίς ασφάλεια μπορεί να καταστρέψει αυτόν και την οικογένειά του. Εγώ είμαι υπέρ της ασφάλισης όπως φυσικά είμαι υπέρ και της καταβολής των ζημιών στους παθόντες από τις ασφαλιστικές εταιρείες, χωρίς ψιλά γράμματα.

  3.  Ο νόμος το λέει ρητά: Υποχρεούνται σε ασφάλιση όλα τα οχήματα ακόμα και αν είναι σταθμευμένα σε δημόσιο χώρο.Αν όμως εγώ δεν έχω κάποια στιγμή χρήματα για ανανέωση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και θέλω να ανανεώσω μόλις βρω λεφτά και έχω σταθμευμένο το όχημά μου σε ιδιωτικό χώρο και όχι δημόσιο, γιατί να είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω για ασφάλεια αφου δεν το κινώ;Έλεος πιά!!!Τόσο ανίδεοι από νομους είναι αυτοί που σκέφτονται όλα αυτά;

    1. Δεν είναι ανίδεοι. Θα τους χαρακτήριζα πολύ ειδικούς αφού αν υπάρξει τέτοια εξαίρεση ασφάλισης θα την επικαλεστούμε όλοι όσοι θέλουμε να αφήσουμε ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά μας. Δηλ. ότι δήθεν τα φυλάμε σε ιδιωτικούς χώρους. Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Καναδάς…..

  4. Εγώ πάντως συμφωνώ με το noname.
    Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα δεν πρέπει να κυκλοφορούν.
    Και όσο και αν λέει κάποιος ότι δεν το κυκλοφορεί θα έρθει η στιγμή που θα το κινήσει. 
    Τι χρωστάει ο απέναντι να υποστεί ζημιές και να μην μπορεί να αποζημιωθεί;

    Η όλη συζήτηση μου θυμίζει κάτι παλιές συζητήσεις, όπου ορισμένοι «έξυπνοι» ασφαλίζονταν στη φθηνότερη ασφαλιστική που έβρισκαν, με το σκεπτικό ότι το πρόβλημα το έχει ο άλλος που θα πάθει ζημιά και δεν θα μπορεί να αποζημιωθεί. 

  5. begar αυτό που λες είναι αυτονόητο. Δεν χρειάζεται συζήτηση. Είναι εγκληματικό να οδηγείς χωρίς ασφάλεια. Όμως ξαναλέω, γιατί πολλοί έχουν βρεθεί σε θέση να μην μπορούν να πληρώσουν για ασφάλεια και ακινητοποιούν το όχημά τους σε ιδιωτικό γκαράζ. Μέχρι στιγμής το αρθρ.17Ν.2170/93 δεν τους υποχρεώνει σε ασφάλιση. Και έτσι είναι το σωστό.Αν θέλει να το κυκλοφορήσει είναι δικό του το ρίσκο, όπως είναι και δικό του το ρίσκο αν δεν φοράει ζώνη ή κράνος και χτυπήσει σοβαρά ή τον γράψουν.Συγκεκριμένα:
      Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μέσα στην
    Ελλάδα επί οδού, υποχρεούται να έχει καλύψει με ασφάλιση την
    εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη σύμφωνα με τις διατάξεις
    του παρόντος.
    Η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο
    αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ’ αυτό,
    εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού.

    1. Μα εδώ είναι που διαφωνούμε. Αν το κυκλοφορήσει, δεν είναι δικό του το ρίσκο, διότι αν μου κάνει ζημιά, δεν θα μπορεί να με πληρώσει. Τι χρωστάω εγώ σ’ αυτή την περίπτωση;

    1. Μόνο που αν οι μισοί κυκλοφορούν ανασφάλιστοι, θα κληθούν οι άλλοι μισοί να πληρώσουν διπλά ασφάλιστρα για να μη φαλιρίσει το επικουρικό ταμείο.

      1. Έτσι είναι όπως ακριβώς το επεσήμανε ο begar. Να πληρώνω την ασφάλειά μου και να πληρώνω επιπλέον φόρο για το επικουρικό επειδή ο διπλανός μου το παίζει πονηρός, είναι μεγάλη αδικία. Επειτα είναι και το άλλο. Αν εμένα με σκοτώσει ένα αυτοκίνητο, τι θα γίνει η οικογένειά μου, πως θα επιβιώσει αφού ο υπαίτιος δε θα έχει ασφαλιστική κάλυψη. Να τρέχει στα φαλιρισμένα επικουρικά για το αν…. και πως…., Πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε την ασφάλιση σαν κοινωνικό αγαθό. Μιλάω πάντα για την υγιή ασφάλιση.

        1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟΓΙΟΥΝΑΝ ΥΓΕΙΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΩΣ ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ (ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ) ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ. ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΣ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΩΝ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΟΥΡΑ … ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΣΑΙΝΙ ΝΑ ΦΕΣΩΝΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!!) ΟΠΟΙΟΝ   ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ;;; ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ………..). ΕΠΙΣΗΣ,ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΙΧΕ……… ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΚΤΙΤΟ ΧΩΡΟ, ΓΚΑΡΑΖ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΑΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ)….. ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;;;;;;;;; Ο ΝΟΜΟΣ ΡΗΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ – ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ – ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ!)

  6. Τα περισσότερα ανασφάλιστα οχήματα είναι του δημοσίου, άσε για τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ακόμη και περιπολικά.
    @geokkalpas
    Και αν κάποιος θεωρεί ότι είναι δικό του ρίσκο, ας οδηγάει στην αυλή του και όχι σε δημόσιους δρόμους, στους οποίους μπορεί να προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα π.χ. ακόμη και όταν δεν φοράει κράνος.
    Φαντάσου να οδηγάς χωρίς κράνος και να σου πεταχτεί πέτρα/πετραδάκι από λάστιχο αυτοκινήτου/φορτηγού ή ακόμη και μέλισσα ή σφήγκα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο στο πρόσωπο και χάσεις τον έλεγχο.
    Αλλά αν δεν σε έχουν τρακάρει και δεν έχεις ταλαιπωρηθεί από την αναισθησία και την γαϊδουριά των άλλων…
    Και από όσο ξέρω για να σε καλύψει η ασφάλεια σου σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα, πρέπει να δώσεις έξτρα χρήματα, όπως σε περιπτώσεις π.χ. θραύση κρυστάλλων, οδική βοήθεια κ.τ.λ.
    Άρα ο νομοταγής πολίτης πρέπει να πληρώνει 300€-400€ κάθε 6 μήνες, γιατί υπάρχουν κουτοπόνηροι που το ρισκάρουν?

    1. Δε ξερω για ταπεριπολικα αλλα τα  λεωφορεια ξερω οτι ειναι ασφαλισμενα στον Σιδερη. Δουλευω 12 χρονια στα ριμαδια και το ξερω.

      1. Ο ΣΙΔΕΡΗΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΙΕ! ΙΣΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΕΨΩ ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΕΤΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *