Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα “φέσια” στα ενοίκια

"Φέσια" ενοικίων, αλλά και των λοιπών υποχρεώσεων ενός ενοικιαστή, όπως μεταξύ άλλων τα κοινόχρηστα, και σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθωμάτων, αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μάλιστα την ίδια στιγμή την έγνοια, να καταβάλλουν τους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα. Αυτά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστας Χαϊδούτης, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται καθημερινά αποδέκτης καταγγελιών από ιδιοκτήτες, που όχι μόνο δεν λαμβάνουν τα μισθώματά τους, αλλά βρίσκονται φορτωμένοι και με επιπλέον οικονομικά βάρη.

    Οι ιδιοκτήτες ακινήτων επαγγελματικών χώρων κυρίως, την τελευταία διετία έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των μισθωμάτων τους κατά 15% και όμως, σύμφωνα με τον κ. Χαϊδούτη, βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις έως και τέσσερις μήνες στην καταβολή των ενοικίων, ενώ δεν λείπουν και τα φαινόμενα να «φύγει ο ενοικιαστής… βράδυ, αφήνοντας πίσω σωρεία οικονομικών υποχρεώσεων, που βάσει νόμου επωμίζεται εξολοκλήρου ο ιδιοκτήτης». Ένα νέο φαινόμενο που τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις είναι, όπως είπε, ενοικιαστές να μην πληρώνουν από το πρώτο κιόλας μήνα εισόδου τους στο ακίνητο, ισχυριζόμενοι ότι η εγγύηση που έδωσαν τους καλύπτει για δύο μήνες. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Χαϊδούτης καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων να συντάσσουν ένα νομικά ασφαλές συμβόλαιο με τους ενοικιαστές τους, παρουσία δικηγόρου, που θα τους προφυλάσσει από κακοτοπιές.

    Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει οι προαναφερόμενοι φορείς, στο πλαίσιο του 21ου Money Show 2011, που ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

www.express.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *