Με διαταγή πληρωμής η Διάρχων πήρε €7 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα

Είναι από τις υποθέσεις που ο προμηθευτής μιας εταιρείας διεκδικεί χρήματα που του οφείλουν και προσφεύγει στα δικαστήρια για να τα διεκδικήσει. Και καταφέρνει να βγάλει διαταγή πληρωμής, η οποία γίνεται εκτελεστή.

Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αξιοσημείωτο είναι ότι μια τράπεζα βρέθηκε σε δύσκολη θέση ενώ σίγουρα δεν ήταν καλό ότι κυκλοφόρησε στην αγορά ότι η Εθνική Τράπεζα δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της! Συνήθως οι τράπεζες βρίσκονται σε θέση “επισπεύδουσας”, δηλαδή κινούν διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών όταν οι πελάτες τους δεν πληρώνουν.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από πελάτη της τράπεζας, η εταιρεία Διάρχων Α.Τ.Ε., που  ειδικεύεται στις μελέτες έργων και στο project management στράφηκε κατά της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας την έκδοση διαταγής πληρωμής για ποσό 7.000.000 ευρώ. Και το πέτυχε στις 7 Οκτωβρίου 2016.

Η διαταγή πληρωμής έγινε εκτελεστή και η Εθνική Τράπεζα ήρθε αντιμέτωπη με κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων. Βέβαια, η κατάσχεση δεν προχώρησε αφού η τράπεζα αντιμετώπισε το θέμα και τακτοποίησε την οφειλή της.

Πρόκειται για μια υπόθεση, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν η Διάρχων Α.Τ.Ε. ανέλαβε να κάνει κάποιες μελέτες για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας. Οι εκπρόσωποι της τράπεζας δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τις μελέτες και άφησαν απλήρωτη την εταιρεία. Η Διάρχων διόρθωσε τις μελέτες και απαίτησε τα χρήματά της, μαζί με τους αναλογούντες τόκους. Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, η μελετητική εταιρεία προσέφυγε στα δικαστήρια και πέτυχε τη έκδοση διαταγής πληρωμής ποσού 7.000.000 ευρώ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διάρχων Α.Τ.Ε. είναι ο πολιτικός μηχανικός Ευστάθιος Τρυφωνόπουλος και αντιπρόεδρος ο μεταλλειολόγος Γ. Μαυριάς. 

Και όπως είπε ο πελάτης της τράπεζας, δε χρειάστηκε να ξηλωθούν τα κομπιούτερς της…

www.marketfair.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *