Με κατασχέσεις απειλούνται 350.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων

Περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος τα οφειλόμενα ποσά του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) για το έτος 2011, το οποίο είναι πιο γνωστό ως «χαράτσι Βενιζέλου στα ακίνητα».

Όπως γράφει ο ‘Ελεύθερος Τύπος” θα κληθούν σύντομα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους αυτά, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους! Το σύνολο των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ.

Η νέα απειλή που αντιμετωπίζουν οι 350.000 ιδιοκτήτες ονομάζεται «κατάσχεση απαιτήσεων εις χείρας τρίτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων» ή επί το λαϊκότερον: «παρακράτηση από την εφορία μέρους των εισοδημάτων που δικαιούνται να εισπράξουν τους προσεχείς μήνες» ή, ακόμη πιο απλά, «κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων τους», καθώς επίσης και «κατασχέσεις καταθέσεων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και άλλων κινητών πραγμάτων που τους ανήκουν»!

Πριν από λίγες μέρες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011, λαμβάνοντας υπόψη τους καταλόγους που της είχαν διαβιβάσει η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ηλεκτροδότησης με τα στοιχεία όσων πελατών τους δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο Τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους καταλόγους περιλαμβάνονται τα ονόματα των φορολογουμένων που ήταν υπεύθυνοι για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν τα στοιχεία από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και από τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις του έτους 2012, ώστε να βρεθούν σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, που είναι οι πραγματικοί οφειλέτες του ΕΕΤΗΔΕ. Έτσι, τα απλήρωτα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011 βεβαιώθηκαν από τη ΓΓΠΣ στα ονόματα των φορολογουμένων, οι οποίοι αναγράφονταν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος! Σε πολλές περιπτώσεις όμως, όσοι αναγράφονται στα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ ως υπεύθυνοι για την πληρωμή του ρεύματος δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά είναι είτε ενοικιαστές είτε συγγενείς των ιδιοκτητών, προς τους οποίους τα ακίνητα έχουν παραχωρηθεί δωρεάν. Συνεπώς δεν είναι αυτοί οι οποίοι οφείλουν το ΕΕΤΗΔΕ. Επιπλέον υπάρχουν λογαριασμοί ρεύματος που εκδίδονται στα ονόματα παλαιότερων ιδιοκτητών, οι οποίοι έχουν πλέον αποβιώσει!

Εξαιτίας, λοιπόν, της απόφασης να αποσταλούν ειδοποιητήρια για την εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ σε όσους ήταν υπεύθυνοι για την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θα κληθούν να πληρώσουν το Τέλος αυτό ακόμη και ενοικιαστές ή άλλων κατηγοριών χρήστες των ακινήτων, που δεν είναι οι πραγματικοί οφειλέτες, αφού δεν είναι οι ιδιοκτήτες!!!!

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να σταλούν ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ του 2011 ακόμη και σε πεθαμένους, εφόσον τα στοιχεία τους αναγράφονταν σε λογαριασμούς ρεύματος, οι υπεύθυνοι πληρωμής των οποίων δεν κατέβαλαν το ΕΕΤΗΔΕ!

www.antinews.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Με κατασχέσεις απειλούνται 350.000 ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων”

  1. * Σκίστε μας στο Σύνταγμα σαν σαρδέλες παστές αιγαιοπελαγίτικες  !  
    Έεεεεετσι !

    Γουστάρουμε !
    (Έ , margi 😉
     
    * Το Έλληνα ο τράχηλος ΤΟΝ ζυγό ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ τον υπομένει !
    Ποιο είναι εκείνο το παλικάρι που έγραψε το αντίθετο ;

    Εμείς δεν είμαστε φλώρια , βαστάμε γερά κάτω από τη μπάρα !
     
    * Σκίστε μας να αλλάξουμε ράφτη !
    Τον Γκωτιέ τον βαρεθήκαμε , είναι πιά “τρέ πασέ ” !
    Τώρα θέλουμε την προχώ Λαγκάρτ για στυλίστρια .
     
    * Σκίστε μας να δούμε τον Jesus Christ  superstar 
    ναύτη -πεζοναύτη να βαράει 1000 προσοχές στο καταχείμωνο στο -20 Κελσίου ,
    πάνω στο USS Dwight D. Eisenhower του 6ου στόλου  !

    * Μαστιγώστε μας μετά το σκίσιμο
    σαν καθολικοί μοναχοί του τάγματος του οσίου Μηνά του φουκαρά .
     
    * Στήστε μας το άγαλμα του “Άγνωστου Μαλάκα” στο Σύνταγμα-σκουέαρ , τιμής ένεκεν .
    Μας ξεχάσατε ! Τόσες θησείες πιά , τόσες ψήφοι …..
    Ντροπή πιά τόσα χρόνια !
     
     
    Κάντε γρήγορα μόνο γιατί βιαζόμαστε να πάρουμε σειρά (Έχω το Νο 2.750.000 )
    στα ταμεία των τραπεζών να πληρώσουμε τα δ@@νειάκι μας ,
    στην εφορία το χ@@ρατσάκι μας ,
    στη ΔΕΗ για το ρευμ@@τάκι μας ……
    (Έ , savana ; )
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *