Με μηδενικό επιτόκιο δανείστηκε σήμερα η Ελλάδα στα εξάμηνα έντοκα

Μία ανάσα από το να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά την παρουσία της στο κλαμπ των χωρών με αρνητικά επιτόκια βρέθηκε η Ελλάδα, το οποίο ξεπερνά τα 17 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία διεθνώς, μετά και την σημερινή δημοπρασία εντόκων εξαμήνου στην οποία προχώρησε ο ΟΔΔΗΧ.

Πιο αναλυτικά, το επιτόκιο στα έντοκα 185 ημερών σημείωσε βουτιά στο 0,00% και βρέθηκε στα όρια του αρνητικού επιπέδου, για πρώτη φορά στην ιστορία, ακολουθώντας τα βήματα των εντόκων τριών μηνών, τα οποία στις 9 Οκτωβρίου είδαν το επιτόκιό τους να βυθίζεται στο -0,02% κατά την δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, στην δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,802 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,88 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή η εξέλιξη αποτελεί άλλο ένα “ορόσημο” για την Ελλάδα, στέλνοντας άλλο ένα σήμα βελτίωσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά assets.

[button url=”https://www.capital.gr/agores/3390618/me-mideniko-epitokio-daneistike-simera-i-ellada-sta-examina-entoka” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *