Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου;

γράφει ο Begar

Οι απόψεις για το θέμα διαφέρουν, επειδή διαφέρουν οι όροι των στεγαστικών δανείων, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δανείστηκε ο καθένας μας.

Αντί, λοιπόν, να διατυπώσω θεωρίες και εκτιμήσεις, θα παρουσιάσω ένα συγκριτικό πίνακα, όπου φαίνονται οι διαφορές μεταξύ της αφεντιάς μου, που αγόρασε διαμέρισμα με στεγαστικό δάνειο και ενός γείτονά μου που νοικιάζει το ακριβώς ολόϊδιο διαμέρισμα, σε άλλο όροφο και ο οποίος μπήκε την ίδια ημερομηνία με μένα στο σπίτι του.

Γεγονός Εγώ (ιδιοκτήτης) Ο γείτονας (ενοικιαστής)
2005 – Αποπεράτωση οικοδομής και εγκατάσταση ενοίκων. Πλήρωσα 3000 για να βάλω τέντες στις βεράντες και τζάκι στο σαλόνι. Απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να βάλει τέντες και τζάκι, διαφορετικά δεν θα νοίκιαζε το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης δέχθηκε και τα έβαλε. Ο ίδιος δεν πλήρωσε δεκάρα.
2005 – Πρώτος μήνας κατοίκησης Ξεκίνησα να πληρώνω δόση στεγαστικού δανείου, ύψους 645 € Ξεκίνησε να πληρώνει ενοίκιο 500 €
2007 – Ήρθε το κτηματολόγιο στην περιοχή μας. Πλήρωσα κάποιο ποσό για να δηλώσω το διαμέρισμα, σύμφωνα με το νόμο. Το διαμέρισμα όμως το δήλωσε και η Eurobank και χρέωσε το ποσό σε βάρος μου, παρόλο που διαμαρτυρήθηκακαι ήταν παράνομο. Δεν ασχολήθηκε – δεν πλήρωσε δεκάρα.
2008 – Άνοδος του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 4,5 (αν θυμάμαι καλά) Η δόση που πλήρωνα, έφτασε τα 750 € μηνιαίως. Σταθερό το ενοίκιο στα 500 €.
2009 – Σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στην πολυκατοικία. Πλήρωσα το κομμάτι που μου αναλογούσε. Δεν πλήρωσε δεκάρα, γιατί το κόστος επιβάρυνε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος
2011 – Χαράτσι Πλήρωσα, ως μαλάκας. Δεν πλήρωσε δεκάρα, γιατί πλήρωσε ο ιδιοκτήτης
2012 – Χαράτσι Πληρώνω, ως μαλάκας. Δεν πληρώνει δεκάρα, γιατί πληρώνει ο ιδιοκτήτης
2012 – Μείωση στο επιτόκιο ΕΚΤ – ύφεση στην οικονομία Η δόση μου έπεσε στα 610 ευρώ Επαναδιαπραγματεύτηκε το ενοίκιο και το έριξε στα 450 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να τον χάσει, γιατί πληρώνει πάντα στην ώρα του.
2012 – Θα ψηφιστούν νέα μέτρα, που θα επιβαρύνουν φορολογικά περισσότερο τα ακίνητα. Θα πληρώσω, ως μαλάκας. Στα @@ του.
 2012 – Χρωστάμε και οι δύο δανεικά και αγύριστα στις τράπεζες Μου τηλεφωνούν και με απειλούν με κατάσχεση του σπιτιού, προκαλώντας μου άγχος.  Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, οπότε …. Στα @@ του.
2013 – Βαθαίνει η ύφεση Μετάνιωσα που πήρα στεγαστικό, γιατί ζορίζομαι και δεν μπορώ πλέον να πληρώνω τις δόσεις. Δεν μπορώ να πουλήσω το σπίτι με τίποτα, γιατί κανένας δεν αγοράζει. Πιθανόν, θα μετακομίσει σε άλλο μικρότερο και φθηνότερο, ανάλογα με την τσέπη του.
 ……. ……. …….
 2035 – Ολοκλήρωση αποπληρωμής στεγαστικού δανείου (λέμε τώρα) Θα είμαι υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 30 ετών, που θα αρχίσει να ζητάει λεφτά για επισκευές και ανακαινίσεις. Φυσικά η εμπορική αξία του θα είναι πολύ μειωμένη. Θα μετακομίσει στην απέναντι νεόδμητη πολυκατοικία και θα συνεχίσει να ζει σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι, το οποίο σχεδιαστικά και λειτουργικά δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρωχημένο δικό μου, χωρίς να πληρώνει χαράτσια και λοιπές μαλακίες.

Τώρα, περιμένω τα δικά σας σχόλια.

27 σχόλια σχετικά με το “Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου;”

  1. Κάποτε είδα γραμμένο σε έναν τοίχο  που ακόμα και τώρα υπάρχει :

    “Καλύτερα “κοπρίτης” παρά ιδιοκτήτης”.

    Μου έκανε τότε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ήταν γραμμένο σε μιά γειτονιά κανονικών ευηπόληπτων λαϊκών νοικοκύρηδων και “καθώς πρέπει ” ανθρώπων  και όχι σε  καμιά “Καρτιέ Λατέν”  των “καμμένων” διανοουμένων της πόλης των Παρισίων. 
    “Τι σκατά θέλει να πεί ο ποιητής “, σκέφτηκα τότε…..
    Πρέπει να ήταν γραμμένο κατά το 1985 περίπου .Έτσι έδειχνε τουλάχιστον η φθορά του σοβά και τα ίχνη που άφησε το σπρέυ πάνω του και κανένας από τότε δεν το είχε “καπελώσει ” ή δεν είχε τη διάθεση να το σβήσει. Ακόμα και σήμερα στέκει ανέπαφο σαν τις υπαίθρειες γιγαντο-διαφημίσεις των πάλαι ποτέ “Sou Gamw to spiti kai th zwh -Bank” για “στεγαστικά” δάνεια  λές και κατά βάθος ήθελαν να συνεχίζουν να το βλέπουν οι γειτόνοι  μυρικάζοντάς το για τα επόμενα πέτρινα χρόνια που θα έρχονταν  . 
    Ο “μποέμης” πρέπει να ΄χε στο νού του -κάνοντας προβολή του εαυτού μου – καταλήγοντας τώρα πιά που άσπρισα , τον  Σίσυφο τον φουκαρά  στήν “οικονομία της αγοράς” και των “ευκαιριών” που τότε “έβαζε μπρός” και ζέσταινε για τα καλά τη “μηχανή”  .  Θα σκεφτόταν μάλλον ,ότι το δικαίωμα στη στέγη και όχι στην ιδιοκτησία , στην εργασία , στην παιδεία , στην υγεία και στο πολιτισμό είναι το ζητούμενο για όλους και όχι το κερδοσκοπικό στεγαστικό “καρότο” στο άρρωστο μυαλό του κάθε “παίκτη” τραπεζίτη-αληταρά ….

    Αν κάνω λάθος , άγνωστε μποέμη , συχώρα με ….
    Πίνω πάντως στην υγειά σου και βάζω στη “σιντιέρα” την καινούργια 
    το παλιό τραγούδι της Χαρούλας “Έλα στη -μεγάααααλη- παρέα μας φαντάρε”.
    Καλού κακού καθάρισε και το τουφέκι σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις φαντάρε και μποέμη …….

    Πώ πώ σύνεφααααα ! Αντε να ρίξει , να γίνει της πουτάνας !

  2. Aν είσαι μόνος και δεν έχεις κανέναν άλλον στην ζωή (όλοι κάποιον έχουμε) τότε είναι ανώφελο κάποιος να αγοράζει σπίτι κάτω από τέτοιες συνθήκες, μιας και όλα εδώ θα μείνουν.
    Από την άλλη το σπίτι αυτό θα το αφήσεις κάπου, ώστε αυτός ο άλλος να μην τραβήξει αυτά που περνάνε όσοι έχουν δάνεια σήμερα.
    Σε αυτή την ζωή όλοι θυσιαζόμαστε για κάποιους, είτε είναι η οικογένεια μας, οι γονείς μας, οι φίλοι μας…
    Σίγουρα είμαι μικρότερος σε ηλικία από ότι εσύ, αλλά αυτό που έχω καταλάβει, ακόμη και σε εποχές που δεν έζησα, ότι όσο φτωχοί και αν ήταν οι άνθρωποι είχαν μία στέγη, όποια και αν ήταν αυτή, και αυτό τους βοήθησε ακόμη και όταν δεν είχαν δουλειές, λεφτά ή φαγητό.

    1. Μόνο που αυτό τέλειωσε. Αν ο Θεός καλέσει την κλάση μου και κληροδοτήσω το ακίνητο σε παιδί μου, που δεν έχει εισόδημα ή λεφτά στην άκρη, ξαφνικά θα βρεθεί να χρωστάει στην εφορία και το ακίνητο θα βγει στο σφυρί.

      Οι εποχές, που μιλούσαμε για ένα κεραμίδι, ώστε να μη βρεθούμε άστεγοι, πέρασαν. 

      1. Τουλάχιστον κάτι θα έχει, και κάτι θα έχεις και εσύ, γιατί… Ποιος σου λέει ότι το 2035 θα έχεις να πληρώνεις ενοίκιο?
        Με το δάνεια κάτι παίρνεις, θα σου μείνει ένα ακίνητο, το σκοτώνεις ή έστω και αν στο πάρει η εφορία (ένα μέρος του) τουλάχιστον δεν πας μέσα, με το νοίκι δεν παίρνεις τίποτα, και μέσα μπορείς να βρεθείς.

  3. Begar πολυ καλή και πραγματική η ανάλυση. Θα σου πω το δικό μου.Είμαι γεννημένος το 70, μια ζωή θυμάμαι να ζούμε στο ενοίκιο, διότι οι γονείς μου ήταν εργάτες και δεν υπήρχαν οι δυνατότητες για δικό μας κεραμίδι. Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βούλα. Όταν παντρεύτηκα έτυχε η σύζυγος να έχει ένα ημιτελές διαμέρισμα. Πήρα δάνειο και το τελειώσαμε. Είμαι στη μέση, έχω άλλα 6 χρόνια για να τελειώσει και της είπα πριν από λίγες μέρες, ότι όπως πάνε τα πράγματα από τους φόρους ,τα χαράτσια και όλα τα βάρη που έχουν πέσει πάνω μας, δεν θα μπορούμε σε λίγο να το συντηρήσουμε. Οταν είσαι μισθωτός με τα λεφτά μετρημένα και τώρα πια μειωμένα, το δικό σου σπίτι είναι πλέον βάρος. Το Μάρτιο θα ανεβάσουν τις αντικειμενικές…τότε πολύς κόσμος απλά δεν θα μπορεί να καλύψει τους φόρους. Όσοι γλυτώσουν από τις τράπεζες , θα πέσουν στα νύχια της εφορίας. Δεν αξίζει αυτή η ταλαιπωρία…!!!

  4. αγαπητε begar,ξεχασες να υπολογισεις το τελικο ποσο που θα εχεις επιστρεψει στην τραπεζα.μαλλον θα ειναι 3 φορες περισσοτερο απο τα ενοικια του γειτονα.
     

    1. χε χε
      Δεν το ξέχασα. Υποτίθεται ότι προκύπτει από τις διαφορές στις πληρωμές δόσης δανείου (ιδιοκτήτης) και ενοικίου (ενοικιαστής).
      Αυτό που πράγματι ξέχασα, είναι τα μεγάλα ποσά που θα πληρωθούν από τον κληρονόμο για έξοδα μεταβίβασης. 

  5. Να προσθέσω εδώ, ότι λόγω επαγγέλματος (στρατιωτικός), κάθε δύο ή τρία χρόνια μετακόμιζα σε άλλη πόλη και πάντα κατόρθωνα να νοικιάζω μεγάλο και ωραίο σπίτι, σε αντίθεση με τους φίλους μου, που επειδή αγόρασαν ή κληρονόμησαν ακίνητο, αναγκάζονταν να μένουν σε μικρό.

    Επίσης να προσθέσω ότι τον περασμένο μήνα, μπήκα στη διαδικασία να νοικιάσω σπίτι για φοιτητική χρήση, σε Αθήνα και Βόλο. Διαπίστωσα λοιπόν μια μεγάλη μείωση στα ενοίκια. Μπορεί κανείς, αν προτίθεται να λιώσει σόλες, να βρεί καλά σπίτια σε χαμηλή τιμή. 
    Όσοι ιδιοκτήτες είναι ανεγκέφαλοι, νομίζουν ότι μπορούν να ζητούν αυτά που ίσχυαν πριν από 3 χρόνια, με αποτέλεσμα τα σπίτια να μένουν ξενοίκιαστα και, ενώ δεν αποδίδουν έσοδα, επιβαρύνονται με χαράτσια και κοινόχρηστα.

    Αντίθετα, οι πιο προσγειωμένοι ιδιοκτήτες ρίχνουν τις τιμές, ώστε να καλύψουν τις παραπάνω επιβαρύνσεις και να τους μείνει και κάποιο έσοδο.

    Όσοι από εσάς είστε επαγγελματίες, φαντάζομαι πως θα έχετε διαπιστώσει αντίστοιχη εικόνα στην ενοικίαση καταστημάτων. 

  6. Begar, έχεις απόλυτο δίκιο!!! Ακόμη και αν δεν έχεις στεγαστικό έχεις όλα τα άλλα. Και σε μία κωλόκαρτα να χρωστάς σε απαιλούν με το σπίτι. Γενικώς  ο κάθε χατζηπαπάρας που αναλαμβανει να μας σώσει, για το παραμικρό απειλεί με το ακίνητο(εφορία, Κωτσόβολοι, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, πρόστιμα, διόδια) ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μάθανε πως γ###μιόμαστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι (δεν έχω τόποτα με τους γύφτους). Η αλήθεια είναι ότι δεν ποντάρουν τυχαία σε αυτόν τον εκβιασμό. Σου λέει ο ελληνας ζει για το κεραμίδι οπότε θα κάνει το σκατό του παξιμάδι ή θα δεχτεί τα πάντα ακόμη και να κοιμάται στο πεζοδρόμιο αρκεί να έίναι ιδιοκτήτης και να έχει να αφήσει κάτι στα παιδιά του. Οπως λέει και ο Αρης στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη κανείς γονιός δεν κοιμάται και ξυπνάει με το τι θα αφήσει στο παιδί του. Το μορφώνει το ντύνει το φροντίζει και μετά το παιδί πρέπει να ξεμπερδεύει μόνο του όπως και οι γονείς του. Εδώ κόβουν τισ συντάξεις των γονιών μας και κλαίμε περισσότερο εμείς παρά αυτοί. Επίσης  η τρέλλα με τα σπίτια που υπήρξε εδώ δεν υπάρχει πουθενά. Στη Γαλλία που ξέρω καλά για να ζει κανείς σε διαμέρσιμα ανακαινισμένο 120-150 m2 με τζάκια τένετες κλπ (αφήστε που δεν πολυυπάρχουν) με ενοίκιο πρέπει να είναι από Κόμης και τον ανήφορο. Καλά για ιδιοκτησίες δε μιλάμε υπάρχουν στους πολύ πλούσιους. Καμμία σχέση απλός υπάλληλος να έχει σπίτια σαν τα δικά μας. Θεωρείται τρέλλα. Βέβαια μπορεί αυτός που ζεί στα 60m2 με την οικογένειά του να έχει γυρίσει όλο τον κόσμο να βλέπει παραστάσεις να βγαίνει έξω και να μην ζει μεταξύ χωριό-διαμέρισμα -άντε και καμιά ταβερνίτσα. Τέλος πάντων για να μην είμαι και τόσο απαξιωτική συμφωνώ ότι πλέον όλα αυτά σπίτια κλπ από τη στιγμή που γίνεται κανονική ΕΠΙΔΡΟΜΗ είναι βαρίδια και ήρθε η ώρα του ξεφορτώματος. Προτι΄μότερο να πουλήσει κανείς με την πρώτη ευκαιρία. Το μόνο που έχει αξία είναι το χρήμα. Δεν είναι τρελλοί οι λεφτάδες που τα πάνε έξω ακόμη και σε λογαριασμούς αχυρανθρώπων τους.

  7. Στους φίλους της στήλης για την ιστορία να αναφέρω κάποια λόγια του Ωνάση : ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΡΚΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ; ΑΥΤΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΡΑΤΗ, ΠΙΣΤΩΤΕΣ Κ.Ο.Κ.). ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΣΗΜΑΙΕΣ Κ.ΛΠ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΗ!
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΥΙΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

    1. Έχω ένα γείτονα Εβραίο . ……..

      Και δεν το λέω για να τον κάνουμε σαπούνι τον άνθρωπο , επειδή πολλά “τέτοια” λέγονται τελευταία , αλλά γιατί χρόνια τώρα εδώ στη πιάτσα , οι ελευθεροι επαγγελματίες τον χαζευουμε. Δεν έχει δική του επαγγελματική στέγη . Ενοικιαστής είναι  στην έκθεσή του , ενοικιατής επίσης στην αποθήκη του. Ζεί λιτά και πάντα μετρημένα . Σπαρτιάτικα δηλαδή . Χωρίς μόστρες και χωρίς φανφάρες . Παραδίπλα ένας Έλληνας . Μαγαζί κι αυτός . Ο τελευταίος όταν το έστησε το έκανε κούκλα . Να τα διπλά τζάμια , να οι προθήκες , να το ένα , να το άλλο , αγόρασε και τα “τούβλα”  , πιθανόν με δάνειο, για να στεγάσει την κιμπαριά που είχαμε πάντα ως λαός. Η αλήθεια είναι ότι χαιρόσουν αυτό το απλόχερο σουλούπωμα.  Εγώ βέβαια λόγω αντικειμένου και της φύσης της δουλειάς μου , τέτοια ελληνοπρεπή ανοίγματα δεν έκανα , ευτυχώς. Δεν χρειαζόταν . Πιθανόν να είχα κάνει την ίδια πατάτα αν ήμουν στη θέση του. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο μετρημένος και “Σπαρτιάτης” εβραίος σήμερα δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τη δουλειά του . Μόνο για το ύψος του ενοικίου γκρίνιαζε γιατί ο μαλάκας ο ιδιοκτήτης δεν του το κατέβαζε (!) σε καιρούς που έχουν πέσει τουλάχιστον ένα 30% . Ο “μάγκας” ιδιοκτήτης του δεν έχει ανάγκη μου είπε ο συμπαθής¨”Σπαρτιάτης” γιατί έχει πολλούς μαλάκες που τον ταίζουν . Τουτέστιν είναι εισοδηματίας με πολλά ακίνητα.Τον βοήθησα να το διεκδικήσει δικαστικά.
      Συμπέρασμα καθώς λέει και ο  dimitrikoun :
      Επειδή καθώς  βλέπω τα πράγματα και η μαλακία με τα “τούβλα δε λέει,  ο “Σπαρτιάτης” τελικά θα μας κλείσει όλους .Οχι από κακία , μιά χαρά άνθρωπος είναι, αλλά από τη δική μας τουβλολαγνεία ,που είναι και αυτή και όχι μόνο αυτή , μέρος ενός γενικότερου προφανώς προβλήματος. 

      🙂

      1. Απ’ οτι εχω ακουσει οι Εβραιοι εχουν υποχρεωση να συνεισφερουν στο κρατος του Ισραηλ καθε χρονο ενα ποσο (οταν υπηρχαν δραχμες μου ειχαν πει για ενα εκατομμυριο δραχμες τον χρονο).
        Βεβαια αυτα ειναι φημες … αλλα οταν καποιος αντεχει στην κριση δεν σημαινει αναγκαστικα οτι ειναι και καλος διαχειριστης … μπορει να υποστηριζεται παρασκηνιακα απο καποιους ετσι ωστε να γινει στο τελος μονοπωλειο και να κονομαει ολη η παρεα αργοτερα.
         

  8. Πολύ ωραίος συλλογισμός begar και πολύ χρήσιμος. Και αυτό γιατί διανύουμε μια περίοδο άμυνας απέναντι στην επίθεση του κράτους και της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και πρέπει να σκεφτόμαστε ανάλογα. Βέβαια θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς επειδή έχω ένα μικρό σπιτάκι 85 τετραγωνικών που κληρονόμησε η γυναίκα μου και τουλάχιστον έχω ένα “κεραμίδι” Πριν τρία χρόνια είχαμε μπει στον πειρασμό να αγοράσουμε ένα καινούργιο όπως έκαναν οι περισσότεροι φίλοι μας αλλά ευτυχώς, να ναι καλά το internet, από την ενημέρωση που είχαμε, είδαμε νωρίς τα σημάδια της κρίσης και δεν το τολμήσαμε. Έτσι σήμερα έχω την πολυτέλεια να γράψω  τις διάφορες bank στα τέτοια μου και να μην πληρώνω τίποτε από τα χρέη μου, διεκδικώντας το δικαίωμα για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα κάποια στιγμή. 
    Ας υποθέσουμε ότι αγοράζαμε το καινούργιο σπίτι με ένα δάνειο 150.000 για 30 χρόνια για να ζήσουμε εκεί και να το αφήσουμε  έπειτα στο γυιό μας που είναι τώρα 2 ετών. Από το asxetos.gr έκανα μερικούς υπολογισμούς: Για δάνειο 150.000 ευρώ με επιτόκιο 6% για 30 χρόνια η δόση είναι 900 ευρώ το μήνα και οι τόκοι που θα έχουμε πληρώσει μετά από 30 χρόνια 173,000 ευρώ. Όλα αυτά χωρίς τα extra χαράτσια και τις επισκευές. Αν αντίθετα μέναμε σε ενοίκιο, θα βρίσκαμε πάντα ένα καλό σπίτι (ζούμε επαρχία) με 500 ευρώ. Αν αποταμιεύαμε τα υπόλοιπα 400 ευρώ για 30 χρόνια θα δίναμε στο γυιό μας ένα ποσό 144.000 ευρώ για να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι και όχι ένα σαράβαλο 30 ετών όπου αυτός θέλει, και αν θέλει…
    Οπότε η απάντηση για μένα είναι προφανής: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτή την εποχή κάποιος να δανειστεί για να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι, εκτός και αν του περισσεύουν πολλά.  Καλύτερα να αποταμιεύει και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν μπορεί να το κάνει αργότερα. Αν τώρα έχει πάρει με δάνειο ένα απίτι πριν από μερικά χρόνια και δεν έχει πληρώσει πολλά καλύτερα να το αφήσει να το πάρει η τράπεζα (εγώ θα το έκανα με κλειστά μάτια). Οι συναιθηματικοί λόγοι πρέπει να μπούν στην άκρη για μερικά χρόνια γιατί δεν ζούμε σε φυσιολογικές εποχές αλλά σε οριακές καταστάσεις…

  9. Καλησπερα   σε ολους   σημερα για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια συνεπειας  δεν πληρωσα τη δοση μου σε δανειο των14.000 περιπου  υπαρχει και η ανοιχτη η οποια εφτασε και αυτη περιπου 15.000      δεν εχουν μεσα διαθεσιμο τιποτα και εγω δεν εχω λεφτα   τελος τωρα θα α4ρχισουν το κυνηγητο   μου επαν να παω το εκκαθαριστικο  το ε9 και τη καρτα ανεργριας    βοηθηστε με συμβουλεψτε με σας παρακαλω               απο καρδιας

    1. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και γίνε λιγο πιο σαφής για να βοηθηθείς. 
      Εχεις ακίνητο ; Εχεις δεσμευτεί με κάτι άλλο ; Μη τρελαίνεσαι . Εδω υπάρχει κόσμος που χρωστάει 200-άρες…
      Ποιός ειναι αυτός που σου ζητάει Ε9 ;

  10. eurobank  δεν εχω δεσευτει  ε τιποτα ουτε τα χαρτια του σπιτιου τους εχω παει το σπιτι ειναι του 60 προσφυγικο  γονικη παροχη απο τη μαμα μου κα δεν εχω τιποτα αλλο στο ονομα μου   η μαμα μου εχει   ασχετο δε πιστευω να τους νοιαζει

    1. Κοίταξε , κατ΄αρχήν το πιό λογικό είναι να ζητήσεις νομική συμβουλή.
      Αν δεν έχεις “μία” για δικηγόρο , πηγαίνεις σε πρώτη φάση ΕΚΠΟΙΖΩ.
      Λογικά ο νόμος Κατσέλη είναι η μόνη λύση πρός το παρόν,κατα την ταπεινή μου γνώμη, αν θες να προστατέψεις το προσφυγικό σου . Εγώ δεν θα υπέγραφα τίποτα σε διακανονισμό που θα μου πρότεινε ο “Ληστής-Μπανκ” . Θα ξεκινούσα τις διαδικασίες για τον Κατσελονόμο. Εχεις χρόνο για κάτι τέτοιο γιατί μόλις τώρα ξεκίνησες να μην πληρώνεις.
      Αυτοί ξέρουν ότι έχεις ακίνητο , άρα θα σε πιέσουν αφόρητα να διαπραγματευτείς εκτός του νόμου Κατσέλη. 
      Μη μασας . Πρώτα θα σου στείλουν εξώδικο , μετα απο κανα τρίμηνο δηλαδη. Αμέσως μετά , αν δεν τους φοβηθείς θα καταγγείλουν τη σύμβαση  . Μετά από κανα 5 μηνο θα σου στείλουν Διαταγη πληρωμής . Εδω προσέχουμε και πρέπει ήδη να έχεις έρθει σε επαφή με δικηγόρο. 
      Προς το παρόν αυτά από μένα . 
       

      1. Επίσης , έχε κατα νού ότι η πρώτη επαφή με δικηγόρο για να σε συμβουλέψει για το πως να αμυνθείς , δεν κοστίζει . Θα σου κοστίσει κατι κοντά ή περίπου στα 200 ευρώ αν αναλάβει να σου ετοιμάσει τα χαρτιά για το πρώτο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού που αφορά στο νόμο Κατσέλη . Μετά , έχει άλλο κόστος για να πάς στο ειρηνοδικείο .

        1. A ! Ζητώ χίλια συγνώμη από τον ΠΕΤΡΟ γιατί ξέχασα να αναφέρω την
          “Ένωση Δανειληπτών”. Η συνήθεια βλέπεις….
          Στη διεύθυνση :
          pett@mailbox.gr  ,ΣΤΑΣΑ  μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί του .
          Πάνω αριστερά στη κεντρική σελίδα του σάιτ στο “ανακοινώσεις” υπάρχει σχετική αναφορά στήν “Ενωση δανειληπτών”.

    2. Στάσα, προς θεού μην τους πας Ε9 και τέτοια. Αυτοί θα σου ζητήσουν προσημείωση οπωσδήποτε ειδικά αν είσαι και λίγο ηλικιωμένη. Το ποσό που λες είναι μηδαμινό αλλα αυτά κοράκια κάνουν σαν τρελλοί. Ζητούν προσημειώσεις γιά κάρτες των 3000. Αν μπορείς πίεσέ τους να κάνετε διακανονισμό να δίνεις λιγότερα με χαμηλότερο επιτόκιο και να έχεις κάποιο χρόνο χάρητος πχ5-6 μήνες ειδικά αν είσαι άνεργη.

      Αν τίποτα από αυτά δεν πιάνει τότε άρχισε στάση πληρωμών και μη μιλάς ξανά μαζί τους. Να υπολογίζεις ότι σε κανά 4μηνο-5μηνο  θα πάρεις το εξώδικο όπου απλά το γράφεις και ξεκινάς χαλαρά με δικηγόρο την υποβολή σου για Ν. Κατσέλη. (Αν δε θες να ρισκάρεις αλλαγή στον νόμο ξεκίνα από τώρα τη διαδικασία). Καλό κουράγιο και ψυχραιμία και σκέψου ότι νάλλοι χρωστάμε τα 20πλάσια από σένα

  11. Οποιο δρομο και να τραβηξεις στη ζωη ανηφορα ειναι ψηλε.
    Γι’ αυτο γουσταρε τα φραγκα σου τωρα που μπορεις και μην την ψαχνεις.
    Τουλαχιστον αν ερθουν τα χειροτερα θα σε βρουνε χορτατο και με ωραιες αναμνησεις.
    Αυτοι οι μπασταρδοι βαλθηκανε να μας ξεκανουνε και οσο παιζουμε το παιχνιδι τους τοσο περισσοτερο θα χρωσταμε καθε μερα που ξημερωνει.
    Αν ειναι να τελειωσει αυτη η ανηφορα που ζουμε θα γινει μονο σε πολιτικο επιπεδο και με ολικη ανατροπη … οχι με προσωπικους αυτοσχεδιασμους. 
    Οσο ξυπνιος και να ‘σαι απο τη στιγμη που παιζεις με τους κανονες του συστηματος καπου θα σκαλωσεις και θα πληρωσεις.
    Γι’ αυτο μην κουραζεσαι με τετοιου ειδους περισυλλογη.
     

  12. Δελτϊο ειδησεων ΣΚΑΙ ωρα 2 μετα τα μεσάνυχτα!….Ραδιοφωνο.
    Με απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους …..οι εφορίες θα δίνουν πληροφοριες
    για τα περουσιακα  στοιχεια των δανειοληπτων.!!!!!Παντο τα λαμογια επιπλεουν.
    Ελπιζω ο,τι θα υπαρξει αντιδραση…

  13. καλησπέρα σε όλες- ους απο τα βροχερά Τρίκαλα.

    Μετά απο καιρό είμαι πάλι δίπλα σας λόγω ζημιάς του ηλ.υπολογιστή.Οα ενημερωθώ και ελπίζω αν δεν υπάρξει κάποιο τεχνικό πρόβλημα να είμαι κοντά σας 

  14. Ρε παιδια θα με συγχωρεσεται αλλα βλεπω εδω μεσα να κατηγορουμε τους αλλους συνπολιτες μας επειδη εχουν ενα σπιτι,επειδη λεει οι αλλοι στη γαλλια δεν εχουν…Τι με νοιαζει τι κανει ο αλλος στην Γαλλια εμεις στην Ελλαδα εχουμε ενα κοινωνικο ιστο ο οποιος ειναι δομιμενος πανω σε 5 πραγματα και ενα απο αυτα πολυ πολυ ευστοχα κατα την γνωμη μου ειναι η ιδιοκτησια,επειδη η κατοχη θελησε να φορολογισει αυτη την πολυ ωραια εξυπνη κ ασφαλη ιδιαιτεροτητα του Ελληνα γονιου (κυριος) για να του τα παρει χοντρα απο το ευαισθητο του σημειο θα πρεπει να τον κατηγορουμε και απο πανω;;;Ποιος το αγορασε το σπιτι του το χαρησαν;;;Μαμηθηκε να το αγορασει κ εχει καθε δικαιωμα να χαρει τον κόπο του κ την ιδιοκτησία του, τι εχουμε καπιταλισμο ελευθερια ιδιοκτησιας ή κοινωνικο καπιταλισμο με ιδιοτικες ελευθεριες κομουνισμου. ΕΛΕΟΣ 

    1. Νίκο, δεν κατηγορούμε κανέναν. Απεναντίας λέμε ότι το κράτος προσπαθεί να κλέψει αυτούς που απέκτησε ένα ακίνητο.

      Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν κάποιο ακίνητο, το οποίο απέκτησαν με κόπο και πόνο και που φοβούνται μη το χάσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *