Με συμφέρει να πληρώσω τους φόρους μου με πιστωτική κάρτα;

Είναι γεγονός ότι οι υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στην εφορία, κάθε μέρα που περνά αυξάνονται και πληθύνονται. Τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο και οι πληρωμές φόρων δεν λείπουν από τον καθημερινό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι τράπεζες διακρίνοντας αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν» την κατάσταση, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες τους και κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία ακόμη και με άτοκες δόσεις. Συγκεκριμένα ορισμένες τράπεζες δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους-κατόχους πιστωτικών καρτών- να εξοφλήσουν σε 12 άτοκες δόσεις, τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος που έρχεται, τα «χαράτσια» του πολυεκκαθαριστικού, του αυθαιρέτου και του ΕΤΑΚ και να επωφεληθούν με την έκπτωση που προβλέπεται για κάθε φόρο όταν εξοφλείται μετρητοίς.

Τα συν και τα πλην

Δείτε ποιους κανόνες πρέπει να τηρούμε για να κερδίσουμε.

1. Οι τραπεζικές διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φόρων, συμφέρουν με την εξής έννοια: η τράπεζα θα πληρώσει για λογαριασμό σας την εφορία ή το δημόσιο. Εσείς επομένως, θα εμφανιστείτε να αποπληρώνετε την οφειλή της μετρητοίς. Αυτό θα σας επιτρέψει να εξασφαλίσετε την έκπτωση που προβλέπεται για την εφάπαξ αποπληρωμή.

2. Αναζητήστε τις πιστωτικές κάρτες που κάνουν άτοκες δόσεις για την πληρωμή φόρων ή τελών. Φροντίστε βέβαια, να καταβάλλετε τις δόσεις εγκαίρως για να μην επιβαρυνθείτε με τόκους. Έτσι, και την έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή θα κερδίσετε και δεν θα έχετε κανένα έξοδο.

3. Οι δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες για την αποπληρωμή των φόρων δεν είναι πάντοτε άτοκες. Πιστωτική κάρτα τράπεζας, σου εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποπληρωμής φόρων ή τελών, αλλά χρεώνει με υψηλό επιτόκιο ετησίως. Η χρέωση της εφορίας στις καθυστερήσεις είναι 12%. Αρα θα πρέπει να συγκρίνετε την συγκεκριμένη επιβάρυνση με το επιτόκιο της κάρτας για να δείτε αν σας συμφέρει.

4. Πριν ζητήσετε την έκδοση μιας πιστωτικής κάρτας ή ενός δανείου με στόχο την αποπληρωμή των οφειλών σας προς την εφορία, να πληροφορηθείτε αν η τράπεζα καλύπτει και τον συγκεκριμένο φόρο ή τέλος για το οποίο ενδιαφέρεστε.

5. Να είστε προετοιμασμένοι για απόρριψη του αιτήματος χορήγησης της πιστωτικής κάρτας ή του δανείου που σας ενδιαφέρει καθώς οι τράπεζες εφαρμόζουν πολύ αυστηρά κριτήρια.

Τι προσφέρουν σήμερα οι τράπεζες σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στα site τους

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς σας δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσετε τις οφειλές σας προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών, επιλέγοντας εξόφληση έως και σε 12 δόσεις. Επισκεφθείτε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς σάς εξυπηρετεί ή μπείτε στο www.easypay.gr και εξοφλήστε τις οφειλές σας προς το Δημόσιο, μέσω πιστωτικής κάρτας

Οι οφειλές αυτές είναι οι εξής:

– Έκτακτες Εισφορές 2011 (Εισφ. Αλληλεγγύης κτλ.)

-Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων

-Φόρο Ακινήτων (τέως ΕΤΑΚ)

-Ειδικό Πρόστιμο ΥΠΕΚΑ (Ημιυπαίθριοι)

– Τέλος Υπαγωγής Ρύθμισης Αυθαιρέτων

-Ενιαίο Ειδικό Πρόστιμο Αυθαιρέτων

FBBank

Τώρα με τις πιστωτικές κάρτες FBBank έχετε τη δυνατότητα να εξοφλείτε οποιαδήποτε οφειλή προς την Εφορία, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής.

Με τον τρόπο αυτό κερδίζεται επιστροφή 1% επί της αξίας της πληρωμής με μέγιστο τα 360 ευρώ κάθε χρόνο και κερδίζετε από πιθανές εκπτώσεις που ισχύουν για εφάπαξ εξόφληση των οφειλών.

Αναλυτικότερα, μπορούν να αποπληρωθούν τα εξής:

-Έκτακτες εισφορές

-Τέλη κυκλοφορίας (αυτοκινήτων και μηχανών)

-Φόρο εισοδήματος

-Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

-Ημιυπαίθριους

-Περαίωση

Απλά προσκομίστε το εκκαθαριστικό ή ειδοποιητήριο σημείωμα οφειλής στην αντίστοιχη ΔΟΥ έχοντας μαζί σας την κάρτα FBBank που επιθυμείτε να χρεώσετε για την έξοφληση της οφειλής.

Εμπορική Τράπεζα

Η Εμπορική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταθέτες να κερδίσουν επιστροφή 3% επί της έκτακτης εισφοράς, εφόσον χρησιμοποιηθεί η κάρτα για την πληρωμή της. Έτσι, ο πελάτης κερδίζει συνολική έκπτωση στην καταβολή της έκτακτης εισφοράς που προσεγγίζει το 8%, καθώς εκτός από το 3% που πιστώνεται στην κάρτα του, κερδίζει ένα επιπλέον 5% από το δημόσιο, λόγω της εφάπαξ πληρωμής της.

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσετε τις οφειλές σας προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών, με 3 άτοκες μηνιαίες δόσεις.Για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή, επισκεφθείτε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με την πιστωτική σας κάρτα και την αστυνομική σας ταυτότητα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα για τις ακόλουθες κατηγορίες πληρωμών:

-Εισφορά ΦΠΑ

-Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων

-Ενιαίο τέλος ακινήτων ΕΤΑΚ

-Εισφορές-τέλος επιτηδεύματος Ν 3986

-Περαίωση Ν3888/2010

– Προσωρινή Δήλωση Απόδοσης Φόρου & τελών χαρτοσήμου

– Ειδικό πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων

– Τέλος υπαγωγής ρύθμισης αυθαιρέτων

– Ειδικό πρόστιμο ρύθμισης αυθαιρέτων

Marfin Egnatia

Η Marfin Egnatia σας δίνει τη δυνατότητα να εξοφλείτε ανέξοδα τις οφειλές σας προς το ελληνικό δημόσιο και τους λογαριασμούς σας προς επιλεγμένους φορείς σε όλα τα καταστήματά της, με χρήση των πιστωτικών καρτών. Ειδικότερα, τις οφειλές σας προς το Ελληνικό Δημόσιο μπορείτε να τις εξοφλείτε σε 3 άτοκες δόσεις και να επωφελείστε της έκπτωσης για εφάπαξ καταβολές, όπου αυτή προβλέπεται. Επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας σάς εξυπηρετεί και αξιοποιήστε την ευκολία που σας προσφέρουν οι πιστωτικές κάρτες της Marfin Egnatia Bank.

Οι συναλλαγές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε είναι οι εξής:

– Έκτακτη Οικονομική Εισφορά Φυσικών Προσώπων

-Τέλη Κυκλοφορίας

-Ενιαίο Τέλος Ακινήτων Φυσικών Προσώπων (Ε.Τ.ΑΚ)

-Φόρος Εισοδήματος

-Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων (ΥΠ.Ε.Κ.Α.)

-Τέλη Κτηματολογίου

[sc:Πηγή id=”http://www.fpress.gr/trapezes/item/2815-me-symferei-na-pliroso-toys-foroys-moy-me-pistotiki-karta” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *