Μην υπογράφετε τίποτα που σας ζητάν οι τράπεζες

Είστε δανειολήπτες με βάση το ελβετικό φράγκο; Μην υπογράφετε τίποτα από όσα σας ζητάνε οι τράπεζες, ζητήστε εγγράφως τις προτάσεις τους και συμβουλευτείτε το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση. 

Ο Σύλλογός μας δέχεται καθημερινά αιτήματα από μέλη του και άλλους δανειολήπτες που έλαβαν δάνεια με βάση το ελβετικό φράγκο για συμβουλές σχετικά με προσκλήσεις των τραπεζών να επισκεφτούν τα γραφεία τους και να υπογράψουν έγγραφα με το πρόσχημα της ελάφρυνσης του δανείου. Προσοχή όμως, δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για ελάφρυνση αλλά για μια προσπάθεια να ρυθμίσουν καλύτερα οι τράπεζες τα δάνεια με ελβετικό φράγκο για να περιοριστεί η δική τους χασούρα και όχι φυσικά να πληρώσει λιγότερα ο δανειολήπτης. 

Άλλωστε, οι υποτιθέμενες ρυθμίσεις αφορούν μόνο τους καταχρηστικούς, παράνομους και άκυρους τόκους, πανωτόκια, επιτόκια και λοιπά χρεωστικά που πληρώνουν όλοι οι δανειολήπτες κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, εθνικής και κοινής ευρωπαϊκής. 

Για παράδειγμα, μέλος του Συλλόγου μας, που έλαβε δάνειο σε ελβετικό φράγκο, ζήτησε τη συμβουλή του προέδρου, Χαράλαμπου Περβανά, για μια πρόταση που του έκανε η τράπεζα περί μείωσης κατά 40% του επιτοκίου. 

Η συμβουλή μας είναι ο δανειολήπτης να μην υπογράψει τίποτα αν δεν λάβει γραπτώς την πρόταση της τράπεζας και σίγουρα να μην υπογράψει τίποτα στην περίπτωση που η περίπτωσή του έχει υπαχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και εκκρεμμεί η εκδίκαση της υπόθεσης. 

Επομένως, μην υπογράφετε καμία εξουσιοδότηση με τράπεζες αν δεν σας το γνωστοποιήσουν εγγράφως για τις κινήσεις που θα εφαρμόσουν

Στην πραγματικότητα, τα επιτόκια γενικά, τα πανωτόκια και οι τόκοι υπερημερίας καθώς και άλλα κόλπα που οι τράπεζες τα λογαριάζουν, μετρώντας όπως θέλουν τη διαφορά ευρώ- ελβετικού φράγκου, είναι παράνομα.

Αν γινόταν εκκαθάριση της οφειλής από τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους δανειοδότησης, τα άκυρα πανωτόκια, επιτόκια, τα έξοδα για διαδικαστικά και χαρτούρα που η τράπεζα τα χρεώνει στον δανειολήπτη και κάτι παραπάνω, αν τέλοσπάντων δεν υπήρχε όλη αυτή η απατεωνιά των τραπεζών προς τους δανειολήπτες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τραπεζών-δανειοληπτών διότι πολύ απλά ακόμη και με αυτή τη φορομπηχτική πολιτική από τις εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις, οι δανειολήπτες δεν θα ήταν τουλάχιστον υπερχρεωμένοι.

danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *