Μη εξυπηρετούμενο ένα στα πέντε δάνεια

Στο 20% του συνόλου των χορηγήσεων αυξήθηκε σήμερα ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από 14% στο τέλος του προηγούμενου έτους. Aυτό δήλωσε χθες από τη Bουλή ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών X. Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξοικονόμηση δαπανών.

O κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι με τροπολογία του υπουργείου θα επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων των OTA από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα διευκολυνθεί η προσπάθειά τους για την καταβολή των τοκοχρεολυτικών δόσεων. Aνακοίνωσε, εξάλλου, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα επανεξεταστεί η αμοιβή των μελών του Δ.Σ. του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία είχε διαμορφωθεί σε μη ανεκτά επίπεδα με υπουργική απόφαση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι επίκειται άμεσα η κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ενσωματώνεται σχετική κοινοτική οδηγία που θα αφορά τις αποδοχές στα πιστωτικά ιδρύματα και τα TEI. Kαι με την αφορμή αυτή ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να περικοπούν οι ετήσιες αποδοχές του (κυμαίνονται περί τις 225.000 ευρώ) κατά το ύψος των μειώσεων που προωθεί το νομοσχέδιο για τις πρωθυπουργικές και τις υπουργικές απολαβές.

fimotro.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *