Μια ιδιότυπη στάση πληρωμών απειλεί τις τράπεζες

Όσο βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία, τόσο βαθαίνουν και οι επισφάλειες στα τραπεζικά δάνεια. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η κατάσταση στο συγκεκριμένο μέτωπο χειροτέρεψε έτι περαιτέρω, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τραπεζικές διοικήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για ιδιότυπη «στάση πληρωμών».

Τι εννοούν; Ότι μεγάλος αριθμός δανειοληπτών – πελατών τους, δεν πληρώνουν πλέον συνειδητά τις υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από τα δάνεια που έχουν λάβει, ελπίζοντας ή πιστεύοντας σε φήμες για διαγραφή τους ή σε «κούρεμα» ή σε οτιδήποτε άλλο τάζουν ή αφήνουν να εννοηθεί ότι θα συμβεί διάφορα κόμματα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τα «κόκκινα» δάνεια να έχουν φτάσει ακόμα και στο 16% επί του συνόλου και να το έχουν ξεπεράσει, ενώ σε ορισμένες κατηγορίες δανείων και κυρίως στα λεγόμενα καταναλωτικά (κάρτες κλπ) να φτάνουν ακόμα και κοντά στο 30%!

Το μεγάλο πρόβλημα –όπως εκτιμούν – δημιουργήθηκε από τις διαδόσεις για PSI και στα ιδιωτικά δάνεια, κάτι το οποίο αποκλείουν κατά τρόπο κατηγορηματικό. Για τον απλό λόγο ότι αν ποτέ συνέβαινε θα ήταν η καταστροφή τους…

www.voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Μια ιδιότυπη στάση πληρωμών απειλεί τις τράπεζες”

  1. Όλοι οι κατέχοντες είναι τόσο αποφασισμένοι να μην κάνουν την αρχή…….. αλλά από την άλλη πιο αποφασισμένοι είμαστε εμείς να την κάνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *