Μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 21 Φεβρουαρίου

Από την 21η Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε στη Βουλή χθες βράδυ.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αμιγώς ηλεκτρονικά ανεξάρτητα από τις ημερομηνίες επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης, ενώ θα διενεργούνται μόνο εργάσιμες ημέρες, ή Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι είτε από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 είτε απόγευμα, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ανακοίνωσε πως αναστέλλονται όλοι οι συμβατικοί πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για Τετάρτη και έως τις 31 Ιανουαρίου.

33 σχόλια σχετικά με το “Μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 21 Φεβρουαρίου”

  1. niko 123 και οποιος αλλος γνωριζει κατι ας με ενημερωσει γιατι εχω αγχωθει βραδυατικα ….Διαβασα πριν λιγο σε ενα σαιτ ,για το πολυνομσχεδιο που σε ενα απο τα αρθρα μιλαει για….ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ…και μιλαει για χρηματικες ποινες …αν δεν προσερχομαστε για διαμεσολαβηση και πολλα αλλα ….και αν καταλαβαινω καλα ,αυτο το αρθρο του πολυνομσχεδιου εχει να κανει με πολλους σαν εμενα ,που δεν εχουν κατι στην κατοχη τους ,αλλα μονο ενα μισθουλακο,οποτε να εκβιασουν με ποινες και αλλα….ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΩΣΤΑ Η ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΑΘΟΣ????….ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΑΓΧΩΘΩ

    1. δεν το βρίσκω τίποτα τρομερό. Σε συμφέρει να μην παρουσιαστείς στη διαμεσολάβηση. Έτσι, αν η τράπεζα αναφέρει στο δικαστήριο οτι δεν παρουσιάστηκες, αυτό σου επιβάλλει μια χρηματική ποινή 120-300 ευρώ συν το 0,2% της συνολικής οφειλής, δηλαδή αν χρωστάς 100 χιλιάρικα αυτό αντιστοιχεί σε 200 ευρώ και τελείωσε….Και στο κάτω με τους περισσότερους έλληνες να είναι κόκκινοι, η τράπεζα θα σε καλέσει σε διαμεσολάβηση σε 10-20 χρόνια….

      1. niko123 καταρχη ευχαριστω…..οταν λες ΤΕΛΕΙΩΣΕ…. εννοεις οτι μετα την χρηματικη ποινη που θα μου επιβαλλει το δικαστηριο ,ΤΕΛΕΙΩΣΕ απλα το θεμα της διαμεσολαβησης και το οτι δεν προσηλθα? Η οτι μετα την χρηματικη ποινη που θα επιβαλλει το δικαστηριο τελειωσα με το χρεος που εχω στην συγκεκριμενη τραπεζα? Και κατι αλλο….αν εγω χρωσταω σε πολλες τραπεζες, θα με καλεσουν για διαμεσολαβηση ,ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ για τα χρεη μου σε ΟΛΕΣ τις τραπεζες ? οποτε η ποινη για την μη προσελευση μου ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, θα ειναι συνολικα για ολες τις τραπεζες…Η για καθε τραπεζα θα με καλουν ξεχωριστα για διαμεσολαβηση ,οποτε θα φαω απο το δικαστηριο χρηματικες ποινες για καθε διαμεσολαβηση που δεν προσηλθα??

        1. το “τελείωσε” πάει στο θέμα της διαμεσολάβησης…θα είναι τόσα πολλά τα ραντεβού για διαμεσολάβηση που δεν θα υπάρχει χρόνος και προσωπικό για δεύτερη προσπάθεια. Λογικά θα είναι διαμεσολάβηση για το σύνολο των χρεών, όπως γίνεται μια αίτηση συνολικά για όλα τα δάνεια με το νόμο Κατσέλη. Αλλά μέχρι -και αν- γίνει κάτι τέτοιο, θα περάσουν χρόνια. Ήδη οι δικηγόροι αντιδρούν στο θεσμό της διαμεσολάβησης γιατί τους τρώει λεφτά και πελατεία (και ο περιπτεράς μπορεί να πάρει διαπίστευση για διαμεσολαβητής), οπότε έχουμε πολύ μα πάρα πολύ χρόνο ακόμα.

          1. ξαναδιαβασα niko123 το νομοσχεδιο για την διαμεσολαβηση….ειδα που γραφει σε ενα σημειο οτι η διαμεσολαβηση θα ξεκινησει 9 μηνες μετα απο την ψηφιση του… και στο αρθρο 182 που μιλαει για το ποιοι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να περασουν στην διαμεσολαβηση….Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (η) ειναι αν καταλαβα καλα,για οσους χρωστανε σε τραπεζες…. και οι τραπεζες δεν ειναι καλυμενες με εμπραγματη ασφαλεια απο αυτον που χρωσταει σε αυτην π.χ καποια υποθηκη…..Αυτο ομως που δεν ειδα να αναγραφεται καπου στο νομοσχεδιο,ειναι αυτο που ειπες σε προηγουμενο μηνυμα σου, για χρηματικη ποινη 120 -300 ευρω για μη προσελευση στη διαμεσολαβηση,αλλα ουτε και για το συν 0,2% στην συνολικη οφειλη. Το εχεις διαβασει καπου αλλου?? γιατι στο σαιτ που σου ανεφερα δεν το ειδα καπου…..και μια δευτερη ερωτηση….Αν τελικα πουμε πως ειναι ετσι οπως το ειπες, δηλαδη χρηματικη ποινη 120 -300 ευρω και συν 0,2% στην συνολικη οφειλη….αν εγω χρωσταω 200 χιλιαρικα, δηλαδη χρηματικη ποινη 400 ευρω ,συν τα 120-300 που ειπαμε προηγουμενως ,θα μου κοστισει απο 520 εως 700 ευρω….αν περναγα σε διαμεσολαβηση (που ουτως η αλλως δεν θα κατεληγε σε συμφωνια) μηπως θα μου κοστιζε λιγοτερο η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της διαμεσολαβησης ,απο την χρηματικη ποινη για την ΜΗ προσελευση μου στην διαμεσολαβηση?? και μια τριτη ερωτηση …μετα απο την ΜΗ συμφωνια στην διαμεσολβηση…θα γινοταν παλι δικαστηριο? η δικαστηριο γινεται μονο οταν δεν προσελθει αυτος που χρωστει στην τραπεζα?

          2. niko123 κανα νεο απο το μηνυμα που σου εστειλα την Κυριακη? αν το χεις διαβασει φυσικα

          3. https://www.lawspot.gr/nomika-nea/katatethike-sti-voyli-polynomoshedio-analytika-oi-diataxeis-gia-ti-diamesolavisi Άρθρο 182 Αν το ένα μέρος της διαφοράςδεν προσέρχεται στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, παρότι έχει κληθεί προς τούτο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τηλεομοιοτυπία (φαξ) ή συστημένη επιστολή, ο διαμεσολαβητής συντάσσει πρακτικό και το άλλο μέρος δικαιούται να προσφύγει στο Δικαστήριο, επισυνάπτοντας στην αγωγή ή άλλο ένδικο βοήθημα αντίγραφο του πρακτικού. Στην τελευταία περίπτωση, με την απόφαση του Δικαστηρίου που επιλαμβάνεται της διαφοράς δύναται να επιβληθεί στο διάδικο μέρος που δεν προσήλθε στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, αν και κλήθηκε προς τούτο, όπως ανωτέρω, χρηματική ποινή, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από εκατόν είκοσι (120) ευρώ και μεγαλύτερη από τριακόσια (300) ευρώ, συνεκτιμωμένης της εν γένει συμπεριφοράς του στη μη προσέλευση στη διαδικασία της διαμεσολάβησης και επιπλέον χρηματική ποινή μέχρι ποσοστού 0,2% επί του αντικειμένου της διαφοράς ανάλογα με την έκταση της ήττας αυτού. Οι χρηματικές ποινές του προηγούμενου εδαφίου περιέρχονται στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. στο οποίο κοινοποιείται με επιμέλεια του γραμματέα του Δικαστηρίου αντίγραφο της απόφασης.

          4. niko123 ευχαριστω…ομως μου δημιουργειται ξανα το ερωτημα,μηπως τελικα με συμφερει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (και οχι μονο εμενα,αλλα ολους που χρωστανε) να προσελθω στην διαμεσολαβηση (ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΩ μαζι τους,που ουτως η αλλως δεν προκειται να τα βρω με την τραπεζα) ετσι ωστε να γλιτωσω τα (120-300+0,2%=520εως 700 ευρω χρηματικη ποινη) …θελω να πω ,θα μου κοστιζε λιγοτερο η προσελευση μου στην διαμεσολαβηση ,ετσι ωστε να αποφυγω την χρηματικη ποινη της ΜΗ προσελευσης μου?? και αφου οπως ειπαμε θα ειχα προσελθει, αλλα ΔΕΝ θα τα βρισκαμε στην διαμεσολαβηση με τις τραπεζες,το δικαστηριο θα γινοταν ουτως η αλλως? Η ΟΧΙ ? και αν η απαντηση εναι οτι ΝΑΙ ,θα ΓΙΝΟΤΑΝ…..ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ?? οτι προσηλθα για διαμεσολαβηση,ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ….και θα αποφασισει για τα χρεη μου προς τις τραπεζες???? τα φωτα σου niko123

          5. λογική η σκέψη σου, το άρθρο όντως δεν αναφέρει κάποια “τιμωρία” ή φοβέρα για όσους προσέρχονται στη διαμεσολάβηση αλλά δεν τα βρίσκουν. Άρα όταν σε καλέσουν μπορείς να πας και να διαβάσεις Οδύσσεια ή Αντιγόνη. Η διαμεσολάβηση θα αποτύχει και από εκεί και πέρα τέλος.

          6. οπως τα πες niko123….αυτη την στιγμη καπως ετσι δειχνει να πηγαινει,αλλα επειδη αυτα θα αρχισουν να εφαρμοζονται σε κανα εννιαμηνο απο προχτες που ψηφιστηκαν, ειναι νωρις ακομα για τελικα συμπερασματα…γιατι ετσι οπως το σκεφτηκα εγω, θα το σκεφτει και πολυς αλλος κοσμος εκεινο τον καιρο ,για να γλιτωσει την χρηματικη ποινη (αν και για προσελευση στην υποχρεωτικη διαμεσολαβηση,παλι θα πρεπει να πληρωσει,αφου θα χρειαστει δικηγορος συμφωνα με το νομο) ..οποτε βλεπω οτι “ισως” ξανανομοθετησουν, “ισως” και οχι….Ενα σεναριο που βλεπω ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ και εχει σχεση και με τα ερωτηματα που σου κανα και σε προηγουμενα μηνυματα…ειναι το εξης….προσκληση για υποχρεωτικη διαμεσολαβηση….1ον…αν ΔΕΝ προσελθεις, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ το δικαστηριο τις ποινες που ανεφερες παραπανω (120-300 ευρω, συν 0.2% της συνολικης οφειλης), ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ….ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ….. 2ον …αν προσελθεις και ΔΕΝ τα βρεις στην υποχρεωτικη διαμεσολαβηση με τις τραπεζες, ΔΕΝ θα φας χρηματικη ποινη απο το δικαστηριο ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ…ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ….Το βλεπω δηλαδη να ειναι η ΤΕΛΙΚΗ αναμετρηση αναμεσα στις τραπεζες και σε μας ,ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ… ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ …ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ….οι μονοι δηλαδη που θα γλιτωσουν θα ειναι αυτοι που δεν εχουν τιποτα στο ονομα τους και ειναι ανεργοι ….Εσυ πως τα βλεπεις τα σεναρια μου?

          7. προσωπικά προβλέπω οτι κάποια στιγμή θα βάλουν χέρι στους μισθούς και συντάξεις με κατάσχεση μέρους, κατά το πρότυπο πολλών χωρών της Ευρώπης, άσχετα αν έχεις ή όχι περιουσία.

          8. βλέπω να με χωρίζει η γυναίκα μου… να της πληρώνω μια διατροφή 400€, και να μένουν άλλα 400 για να ζήσω… απ΄τα οποία θα μου κατάσχουν κιόλας;;;; τέλεια! και η κατάσχεση θα αφορά το ολόκληρο ποσό ή θα γίνει με το δικαστήριο και κανα κούρεμα; Δηλαδή για δάνειο που το χα αφήσει απ το 2011 στα 20000 και μπορεί να φτασε στα 30000, επί ποιου ποσού θα μου κατάσχουν μέρος του μισθού;

          9. θεωρητικά μιλάμε πάντα, στη Γερμανία για παράδειγμα ο ειρηνοδίκης επιβάλλει κατάσχεση μισθού αναλόγως του ύψους αυτού 5, 10, 30%. Θεωρητικά φροντίζουν να υπολογίζουν τις βασικές ανάγκες, αλλά πολλοί άνθρωποι εξαιτίας αυτών των μέτρων κατέληξαν σε κέντρα αστέγων ή…στο αμάξι αφού τα χρήματα δεν έφταναν πια για ενοίκιο.

          10. πριν λιγες εβδομαδες, ειχε μια επικοινωνιακη συναντηση με τους τραπεζιτες ο Τσιπρας,τον ειχα ακουσει να λεει οτι…..Μεσα στο πρωτο τριμηνο του ετους μεχρι το Μαρτιο, θα εχουμε κανει κατι που θα αλλαξει καποια πραγματα……Εχω την εντυπωση οτι εκεινη την ωρα, αναφερονταν σε αυτους που δεν εχουν κατι στην κατοχη τους, και χρωστανε ,αλλα μπορει να παιρνουν ενα μισθο,ενα επιδωμα…ετσι ωστε να βαλουν χερι εκει….Μπορει και να κανω λαθος ,αλλα αυτη την εντυπωση αποκομισα….. Ισως ομως να αναφεροταν και σε αυτο που ψηφισαν προχτες ,για την υποχρεωτικη διαμεσολαβηση…..αλλα μπορει να εννοουσε και αυτα που πιστευω και γω πως θα γινουν και περιεγραψα στο τελευταιο μηνυμα μου….Οπως και να χει και αυτος να μην τα κανει….ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ οταν ερθει στα πραγματα θα τα κανει σιγουρα…Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

          11. Οποτε μήπως ειναι καλύτερα σιγά σιγά να βαζεις κατι στις τράπεζες κατόπιν νέας συμφωνίας για να μην σε φωνάξουν στη διαμεσολάβηση ,που στη συνεχεία σίγουρα θα οδηγησει σε δικαστήριο που θα σε αφήσει να ζεις με 200€?

          12. μα έβαζα κάτι στην τράπεζα, και έριξα το ένα μου δάνειο (που πήρα αφού τα βαλα κάτω με μολύβι και χαρτί) από τα 15000 στα 10000… μέχρι που έσκασε η κρίση και άρχισα να αμείβομαι με 300 λιγότερο, όσα δηλαδή είχα υπολογίσει κ άντεχα να πληρώνω για δάνειο. και σε ένα χρόνο πάλι στα 15000 έφτασε το δάνειο. οπότε; πως σιγα σιγά;;;;;;

          13. Δεν αναφερόμουν σε εσας .Απλα αναρωτιέμαι για όλους μας .

          14. εγώ τα τελευταία χρόνια ψωνίζω σχεδόν αποκλειστικά από τα lidl και το λογαριασμό της ΔΕΗ τον εξοφλώ τμηματικά κάθε μήνα, για αποταμίευση δεν μου μένει ούτε λεπτό. Αν πάθω κάτι θα συμβιβαστώ με το ράντζο στο διάδρομο ενός δημόσιου νοσοκομείου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ καν με διαμεσολάβηση. Το πρόστιμο που θα πληρώσω όταν δεν θα παρουσιαστώ (δεν θα δώσω λεφτά για δικηγόρο) θα πάει στο ΤΑΧΔΙΚ, ένα ταμείο δικαστικών νομίζω όπου θα το εξοφλώ σιγά σιγά. Προσωπικά δεν με απασχολεί. Μέχρι να εφαρμοστούν αυτά, θα περάσουν πολλά πολλά χρόνια. Δεν το θεωρώ άμεση απειλή. Η κατάσταση είναι χαώδης. Βλέποντας και κάνοντας.

          15. Το κατάλαβα Μάκη απλά αναφέρω την περίπτωση μου θέλοντας να πω ότι έχουμε στεγνώσει και δεν πληρώνουμε, κ αυτά που ας πούμε ότι περισσεύουν για να δίνουμε σιγά σιγά, δεν μας δίνουν κίνητρο όταν θα πληρώσω ένα πόσο σιγά σιγά κ λόγω τόκων θα παραμένει στα ίδια ύψη το δάνειο. Αυτά που συνεχίζουν να ζητάνε τουλάχιστον σε μένα είναι λες κ δεν συνέβη καμιά κρίση ποτέ, λες κ όλα πάνε καλά κ δεν υπήρξαν μειώσεις σε μισθούς κτλ

          16. Μη λέτε τετοια πράγματα υπαρχουν οι ευλογες δαπάνες διαβιωσης που οριζονται από την Τρ. Ελλάδας και οι τράπεζες πρέπει να τις σέβονται. Εαν το εισοδημα σου δεν φτανει για να πληρωσεις τις δόσεις και εφοσον η οικονομική σου κατάσταση δεν αλλάξει προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια τότε το δάνειο σου θα διαγραφετε.

          17. θα διαγράφεται εφόσον δώσεις ένα σκασμό λεφτά για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Όποιος δεν έχει 100 ευρώ το μήνα για τις δόσεις, δεν έχει και τα 10πλάσια για δικαστικά έξοδα. Όποιος έχει παρενοχληθεί από εισπρακτικές και δικηγορικά λαμόγια, ή έχει πάει σε υποκατάστημα τράπεζας, γνωρίζει πολύ καλά οτι ουδόλως τους ενδιαφέρουν οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Το ίδιο και το αρμόδιο δικαστήριο που με τόση ευκολία και εν αγνοία του δανειολήπτη εκδίδει τη διαταγή πληρωμής.

          18. Που μπορούμε να μάθουμε αν εχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής εις βάρος μας ?

          19. στο αρχείο του οικείου ειρηνοδικείου, στην Αθήνα για παράδειγμα στην Κυρίλλου Λουκάρεως

          20. Αν ζητήσω τον φάκελο μου από τον Τειρεσία δεν φαίνονται ?

          21. στον Τειρεσία σίγουρα φαίνονται τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί, δεν γνωρίζω αν κοινοποιούνται και οι ΔΠ

          22. Εχεις δικιο οτι η δικαιοσύνη ειναι ακριβή. Υπαρχει από οσο γνωριζω δυνατότητα εφόσον εισαι απορος ή εχεις χαμηλο εισοδημα να σου δώσει το κράτος δωρεαν δικηγόρο.
            Ισως θα επρεπε το site να γραψει κάποιες οδηγιες για το τι ενεργειες θα πρεπει να κάνει καποιος ωστε να μην ταλαιπωρειται από δικηγόρους που του ζητανε χρηματα που δεν εχει.

          23. και τα δάνειά μας που έχουν πωληθεί σε funds; τι θα ισχύει μ αυτά; και αυτά θα ρυθμιστούν στη διαμεσολάβηση;

          24. …δηλαδη μου φαινεται niko123 ….πολυ δυσκολο απο την στιγμη που θα υποχρεωνουν τον κοσμο σε υποχρεωτικη διαμεσολαβηση και απο την στιγμη που θα ανακατευθουν και δικαστηρια….ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *