Νέο κούρεμα 50% στα εφάπαξ

Νέο μεγαλύτερο κούρεμα έρχεται στο εφάπαξ που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50% για όσους αποχωρούν από την 1/1/2014 και μετά με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος που ήδη προωθείται από το υπουργείο Εργασίας, με υπουργική απόφαση.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος:
– Οι εισφορές που έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος μετατρέπονται σε ατομική μερίδα.
– Κατά τη συνταξιοδότησή του, θα παίρνει ένα μέρος των εισφορών έντοκα, με μια εκτιμώμενη απόδοση της τάξης του 4% για κάθε χρόνο καταβολής.
– Το υπόλοιπο ποσό θα μείνει στο Ταμείο ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο αποθεματικό κεφάλαιο που θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται τα εφάπαξ όσων αποχωρούν τα επόμενα χρόνια.
– Τα τρία πρώτα χρόνια εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι μεταβατικά.

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

4 σχόλια σχετικά με το “Νέο κούρεμα 50% στα εφάπαξ”

  1. Κάτσε να ρίξω λίγο λαδάκι στη φωτιά
    γιατί σα να θέλει λίγο να φουντώσει : 

     …”Σύμφωνα με τη Real News ο Κ. Σημίτης, διεκδίκησε και «κέρδισε» από το Δημόσιο περισσότερα από 20.000 ευρώ, ως θύμα τρομοκρατίας,για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του τα τελευταία δύο χρόνια.”…
    http://tvxs.gr/news/ellada/eiseprakse-25000-eyro-os-thyma-tromokratias-o-simitis

    Παιδιά , τι λέτε αρχίζουμε να ρίχνουμε ο ένας στον άλλον μολοτοφιές , για να ρεφάρουμε ; Η εμας δεν μας πιάνει ο γαμάουα νόμος ;

    1. χε χε χε
      Το διάβασα και εγώ, αλλά θεωρώ ότι είναι λαϊκίστικη είδηση. Αφού ο οποιοσδήποτε, που θα πάθει το ίδιο, μπορεί με επίκληση του νόμου, αλλά και της νομολογίας που δημιούργησε η αποζημίωση Σημίτη, να ζητήσει και αυτός αποζημίωση.

      Άλλωστε υπάρχει ανάλογα προηγούμενα, από μη επώνυμους. Εκείνο το ξενοδοχείο, απέναντι από το Πλυτεχνείο, απ’ όπου τράβηξαν οι Ολλανδοί τα ντοκουμέντα της εξέγερσης, πως λέγεται;
      Ε, όταν σε μια επέτειο του πολυτεχνείου, έκαψαν την είσοδό του, η ασφαλιστική εταιρία που κάλυψε τις ζημιές, κινήθηκε νομικά και κέρδισε το δημόσιο, με απόφαση που έλεγε ότι «η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, αποτελεί υποχρέωση του κράτους και όχι επιλογή».

      1. Τίποτα. Σύσταση εταιρίας φέικ ατυχημάτων με έδρα τη γιάφκα των οφσορ που λέγατε προχθές . “Μένουμε Ελλάδα ” που λέει το σλόγκαν .  Θέλουμε τις απάτες μας εδώ . Δε πάμε σε Κεημαν και σαυρες και φίδια Αιλαντς. Μόνο αυτό θα μας σώσει . 
        Πως κάνανε εκείνοι με τη εταιρία δολοφόνων ; Αυτοί ήταν ερασιτέχνες. Εμείς πάμε Οθωνος gang street …..νοικοκυρεμένα πράμματα και εγγυημένα  .

        Νομικός συμβουλος ο Μπενίτο ο βλοσυρός .
        Αυτοφοράκιας ο Ακης ο συντροφος. Εχει το νόου χάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *