Νίκησε ο φόβος και η παθητική αδιαφορία

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Ο φόβος φυλάει τα έρμα λέει μια παροιμία του λαού μας και είναι σοφή… Σ’ αυτές τις εκλογές κυριάρχησε και τελικά νίκησε ο φόβος και μόνο. Από φόβο βγήκε η ΝΔ από φόβο ψηφίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα κόμμα δεν επιλέχθηκε γιατί οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά την πολιτική του πρόταση.

Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της εξόδου από το Ευρώ και τι θα επακολουθούσε, ο δε ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στον φόβο της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου αν εκλεγεί μια φιλομνημονιακή κυβέρνηση…
Η ΝΔ τελικά κατάφερε να τερματίσει πρώτη αφού πέρασε στον κόσμο το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή, εν μέρει και με ευθύνη των αλλοπρόσαλλων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή πρόσθεσε στον πολιτικό της λόγο το μείζον ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη.

Με μια κοινωνία όμως βαθιά διαιρεμένη σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα που έχουν πλέον, όχι μόνο επιφανειακές διαφορές όπως κάποτε επί κυριαρχίας του δικομματισμού, αλλά διαφορετικές αντιλήψεις και αξιακή συγκρότηση είναι πολύ αμφίβολο τελικά αν θα μπορέσει να σχηματιστή βιώσιμη κυβέρνηση.

Σε λίγες μέρες θα μας επισκεφτεί και πάλι η Τρόικα .Θα αρχίσει το γνωστό σκηνικό των εκβιασμών. Θα μας βρουν λειψούς και θα μας απειλήσουν και πάλι με διακοπή της χρηματοδότησης αν δεν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα. Την ίδια ώρα οι αυτοκτονίες θα συνεχίζονται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, καθώς οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν τα σημειώματα της εφορίας.

Ποια κυβέρνηση και ποιός πρωθυπουργός θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα με μια κοινωνία ηφαίστειο και με μια αντιπολίτευση που δηλώνει έτοιμη για αγώνα στους δρόμους;

Ακόμα κάτι, τελευταίο, σχετικά με την χθεσινή ημέρα. Στις κρισιμότερες εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά, στις εκλογές που κρινόταν το μέλλον του τόπου, το μέλλον των επόμενων γενεών αλλά και η προσωπική εν τέλει ευημερία του καθενός από εμάς, κάποιοι διάλεξαν τις παραλίες! Η αποχή άγγιξε το 40%.

Ένα τεράστιο ποσοστό συμπολιτών μας, τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους, επέλεξαν την παθητική αδιαφορία ως στάση. Σύμφωνα με μιά ρήση του Μπρέχτ “Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται….”

Από αυτούς λοιπόν που απείχαν κανείς δεν δικαιούται να διαμαρτυρηθεί για ό,τι επακολουθήσει …

[sc:Πηγή id=”http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4718.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *