Να τους ψηφίσουν μόνο όσοι , οι πρόγονοι τους από το 1830 και οι ίδιοι μετά από το 1950 δεν φορολογήθηκαν ποτέ !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Χρόνια τώρα προσπαθώ , να σας πω όσο διακριτικά γίνεται κάποια πράγματα , για αυτό το νέο Ελληνικό κράτος , το οποίο στηθικέ από το 1827 και κρατά μέχρι σήμερα . Πολύ διστακτικά βέβαια πάντα , «.. να μην μπλέξω κιόλας…» , αφού δεν είμαι παρά ένας απλός ανέντακτος και ευάλωτος  πολίτης που τυχαίνει να αγαπά ειλικρινά την Ελλάδα και τους Έλληνες . Μια τέτοια αγάπη  εντελώς ανιδιοτελής μπορεί να γίνεται και επικίνδυνη .

Σήμερα καθώς βρήκα ένα άρθρο εδώ (http://www.skai.gr/news/politics/article/203230/dw-i-pseudaisthisi-tou-suriza/)  όπου ο Χάιντς Ρίχτερ  λέει πολλά από αυτά που θα ήθελα να πω  και εγώ , και μολονότι  δεν τα λέει ΟΛΑ  θα το μοιραστώ μαζί σας .

Σε περίληψη το άρθρο , για όσους δεν θέλουν να το διαβάσουν  λέει τα παρακάτω !

«Ο Χάιντς Ρίχτερ, διαπρεπής γερμανός ιστορικός, άριστος γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας, ερευνητής του Εμφυλίου στην Ελλάδα, μιλάει στη DW για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ……….  Οι δυτικοευρωπαίοι στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, δεν έχουν αντιληφθεί ότι από το 1830 οι πλούσιοι Έλληνες δεν φορολογούνται .  Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι που πληρώνονται, καταβάλλονται από τους απλούς ανθρώπους οι οποίοι οδηγούνται στην παρούσα φάση στα άκρα …….

Τα τελευταία 50 χρόνια η λαϊκή οργή διοχετεύονταν πάντα προς την Αμερική ενώ στη παρούσα φάση στη Γερμανία . Γίνεται μια έξυπνη καθοδήγηση για να κρατήσουν μακριά ΤΟΥΣ  τη λαϊκή οργή. Εάν οι Έλληνες αντιληφθούν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει ούτε σεντ σε φόρους, τότε θα έστρεφαν την οργή τους προς το εσωτερικό .»

Η μόνη παρέμβαση που έκανα εγώ στο κείμενο είναι ότι έγραψα το … τους .. με κεφαλαία (ΤΟΥΣ) . Είμαι παράλληλα βέβαιος ότι  σχεδόν το  σύνολο  των πολιτικών μας , αγνοεί την ουσία του προβλήματος όπως εκτέθηκε παραπάνω . Είναι εξίσου πιθανόν  και το ότι , βολεμένοι όπως είναι με τα υψηλά ανταλλάγματα που τους παρέχει το κατεστημένο να μην θέλουν να  δουν αυτή την ουσία ή και να προσποιούνται ότι πως την αγνοούν !

Να σας πουν όλη την αλήθεια όσοι κυβερνούν δεκαετίες τώρα την Ελλάδα . Διαφορετικά , ειδικά όσοι από αυτούς ήταν κάποτε ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ότι και να σας λένε και σε όποιο κόμμα και να έχουν κρυφτεί , μην τους δώσετε ούτε μία ψήφο. Να τους ψηφίσουν μόνο όσοι , οι ίδιοι και οι πρόγονοι τους από το 1830  δεν φορολογούνται !!!

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/1830-1950.html” ]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *