Ντροπή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ απειλεί τους δύο εισαγγελείς

Αυτά που συμβαίνουν πλέον στην χώρα αυτή ξεπερνούν κάθε πολιτική φαντασία. Από το πρωί το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα είναι η διαβίβαση της υπόθεσης των παραποιημένων στατιστικών για το χρέος στην Βουλή από τον εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Πράξη η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας.

Τι κάνει όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Παπαϊωάννου; Όπως διαβάζουμε “μελετά τον φάκελο με τα υπομνήματα και τις ένορκες καταθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων”. Και “εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει”.

Ακόμη εξετάζει εάν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους, κάτι που εμμέσως συμπεραίνεται από τη χθεσινή δήλωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους».

Όπως μάλιστα ακούγεται στην κυβέρνηση και σε συνεργασία Παπαϊωάννου με Βενιζέλου σκέφτονται να φέρουν νέα ρύθμιση για την αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων, εκτός κι αν αυτοί προλάβουν και παραιτηθούν.  Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αποπειραθεί να απομακρύνει τους δύο εισαγγελείς με νομοθετική έρευνα, ενώ όπως αποκαλύπτεται τώρα ετοιμαζόντουσαν να παραπέμψουν την υπόθεση των στατιστικών στην Βουλή.

Επίθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, ο οποίος χαρακτηρίζει το αίτημα προς την Βουλή ως “…επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη”  και “μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας”!!!.

Από την πλευρά των δυο εισαγγελέων λέγεται ότι τόσο ο κ. Παπαϊωάννου όσο και κάποιοι ανώτεροι δικαστές τους ζήτησαν να είναι προσεκτικοί στην έρευνά τους διότι θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις πολύ ευαίσθητες.

Αυτή η έμμεση παρέμβαση στο έργο τους, τους έβγαλε από τα ρούχα τους γι’ αυτό και είχαν παραιτηθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Η έρευνα που διεξήχθη φαίνεται ότι έγινε για τα μάτια του κόσμου και κατέληξε ότι οι παρεμβάσεις ήταν εντός των νόμιμων πλαισίων.

Όμως, όπως δείχνει και η χθεσινή ανακοίνωση, ο κ. Παπαϊωάννου εξοργίστηκε και γι’ αυτό σχεδιάζει και την καρατόμησή τους, με… νόμιμο πάντα τρόπο. Γιατί στις δημοκρατικές διακυβερνήσεις από το ΠΑΣΟΚ όλα γίνονται νόμιμα.

Ωστόσο, θα είναι ντροπή για το υπουργείο Δικαιοσύνης η απομάκρυνση των οικονομικών εισαγγελέων και ουσιαστικά θα πρόκειται για ωμή παρέμβαση.Αντί να παραιτηθεί ο υπουργός θα παραιτήσει τους εισαγγελείς οι οποίοι μάλιστα χαίρουν εκτιμήσεως από τον κόσμο γιατί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ετοιμάζουν ηρωική έξοδο και θα πάρουν μαζί τους πολλούς άλλους αν τολμήσουν να τους καρατομήσουν.

Όμως, οι ίδιοι πολιτικοί που έβριζαν τη ΝΔ την εποχή του Βατοπεδίου και των ομολόγων για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τώρα κάνουν ακριβώς το ίδιο. Τότε ζητούσαν παραιτήσεις, τώρα είναι οι ίδιοι που εγκληματούν κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Δήλωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

  • Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
  • Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

www.antinews.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Ντροπή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ απειλεί τους δύο εισαγγελείς”

  1. Είναι καλό να δουν το φως οι καταθέσεις των εισαγγελέων πριν βγάλουμε συμπεράσματα διότι τώρα δεν έχουμε διαβάσει τίποτα. 
    Ενώ τα ερωτηματικά παραμένουν ένθεν και ένθεν.

  2. Με βάση την ελληνική πραγματικότητα και πείρα, κάπως έτσι πιθανόν θα έγιναν τα πράγματα:

    Πήγαν οι δυό οικονομικοί εισαγγελείς στον προϊστάμενό τους και του ανέφεραν ότι έπιασαν λαγό. Μόνο που ο λαγός είναι υψηλά ιστάμενος.

    Ο προϊστάμενος θα τους είπε: Παιδιά πριν προχωρήσετε να είστε σίγουροι τι κάνετε, γιατί θα σας φάνε λάχανο οι πολιτικάντηδες. Πείτε μου αν θέλετε να προχωρήσω ή αν θέλετε να βάλω στο αρχείο το θέμα.

    Προς στιγμή, φοβήθηκαν και τα μάσησαν. Οπότε ο προϊστάμενος έβαλε το θέμα στο αρχείο.

    Στη συνέχεια, αντί να πνίξουν το θέμα, όσοι είχαν συμφέρον (αφού έγινε η δουλειά τους), άρχισαν να λένε διάφορα σε βάρος τους, με αποκορύφωμα τον υπουργό δικαιοσύνης που πήγε να τους βγάλει ανεύθυνους και γραφικούς, οπότε τα πήραν στο κρανίο και το προχώρησαν.

    Τώρα, το σύστημα που θίγεται, ψάχνει να βρει τρόπο να τους βγάλει παράτυπους και αφερέγγυους, ώστε να γλιτώσει το τομάρι του.

    Το έχω δει πολλές φορές να γίνεται, οπότε, προσωπικά πιστεύω τους εισαγγελείς και όχι τον κάθε υπουργό.

    Και για να δώσω το στίγμα μου, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές, αλλά σε σύγκριση με τους Έλληνες πολιτικούς, τους δικαστές τους εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο.

  3. Begar το ίδιο το σύστημα τους έβαλε στην υπόθεση προσωπικά δεν γνωρίζω ποιες υποθέσεις χειρίζονται αλλά και οι δύο στο παρελθόν έχουν τραβήξει αυτεπαγγέλτως τα φώτα τις δημοσιότητας Θάνου Κεντέρης κ.τ.λ. 
    Ο φάκελος θα βγει στη δημοσιότητα είναι θέμα ημερών. Η πρώτη χώρα στη διαφθορά στον κόσμο είναι η Ελλάδα και με το σκεπτικό αυτό κάθε γεγονός θα κρύβει από πίσω τα μύρια όσα. Η δε δικαιοσύνη είναι γνωστό ότι εξαγνίστηκε όλη στο όνομα της Μπουρμπούλια και του Καλούση. Λέτε να μην υπάρχουν άλλοι; 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *