Ξεμένει από ρευστότητα η Ελλάδα

Με τα ταμειακά διαθέσιμα να αρκούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου, κυβερνητικοί κύκλοι απευθύνουν προειδοποίηση ότι η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα ενδεχομένως να οδηγήσει σε περιπλοκές.

Κυβερνητικό στέλεχος προειδοποιεί πως εάν το Eurogroup δεν λάβει την τελική απόφαση για τη νέα δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα και δεν εγκρίνει τους όρους του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων μέσα στην εβδομάδα τότε η χώρα θα βρεθεί σε δυσχερή θέση από θέση ρευστότητας.

Όπως διευκρινίζει, η τρόικα έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τα 16 Κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης θα απαιτήσει τουλάχιστον 14 ημέρες, διάστημα που εάν επιμηκυνθεί θα έχει αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην μπορεί να πληρώσει πολλές εκ των υποχρεώσεων της και έτσι να οδηγηθεί σε κάποιο πιστωτικό ατύχημα, μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

Το ίδιο στέλεχος ξεκαθαρίζει δε πως εάν στο Eurogroup υπάρξει συναίνεση για αύξηση της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ελλάδα αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει αμαχητί από τα εθνικά κοινοβούλια.

www.newsbeast.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ξεμένει από ρευστότητα η Ελλάδα”

  1. Άρχισε πάλι η προπαγάνδα τρομοκράτησης του λαού.

    Ποιός ξέρει τι σκατά αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και διαμορφώνουν κλίμα για να μας το ξεφουρνίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *