Ξεπέρασαν τα 50 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών αυξήθηκαν σε 52 δισ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελούν πλέον το 22,5% των συνολικών χορηγήσεων. Το ανάλογο ποσοστό ήταν 14,7% το Σεπτέμβριο του 2011 και 21,4% τον Ιούνιο του 2012. Τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από Σεπτέμβριο σε Σεπτέμβριο είναι ανησυχητική, η κατάσταση όμως παρουσιάζει τάση εξομάλυνσης το τρίτο τρίμηνο του 2012, οπότε σταμάτησε η μεγάλη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τα καταναλωτικά δάνεια που εξυπηρετούνται με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αυξήθηκαν από 26,4 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2011 σε 36,2 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2012. Η αύξηση στα στεγαστικάδάνεια που παρουσιάζουν ανάλογη καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους από Σεπτέμβριο σε Σεπτέμβριο ήταν από 14 δισ. σε 20 δισ. ευρώ. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η μεγάλη αύξηση των επιχειρηματικώνδανείων με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, από 13 δισ. σε 21 δισ. ευρώ στη διάρκεια του δωδεκαμήνου.

Στη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου θα φανεί εάν ελέγχεται η τάση αύξησης των δανείων πουεξυπηρετούνται με καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, ή τα φαινόμενα ύφεσης που παρατηρούνται στην οικονομία θα σταθούν εμπόδιο στη βελτίωση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

www.citypress.gr

10 σχόλια σχετικά με το “Ξεπέρασαν τα 50 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια”

    1. Ετσι . 
      Φτιάξε μου τη μέρα έστω και με τα επίσημα .

      Αμα δε ξαναδώ το βίντεο με τα ανεπίσημα που αναφέρει  ο Καζάκης,
      θα πάθω πολλαπλούς “φτιάξιμους”.

      Φωτιά στα μπατζάκια των Αρμάνι σας μπούληδες !

    2. @begar,Κυριακή θα σου στείλω e-mal, δεν σε έχω ξεχάσει. απλώς για να σου φανώ χρήσιμος πες μου με πολύ λίγα λόγα αν σε ενδιαφέρει η μορφή και το σύστημα αυτών τωβ εταιρειών για να ασκήσεις μελλοντικά επ. δραστηριότητα χωρίς να σε νοιάζουν τα εδώ τραπεζοτρώλλ ή για να μπορείς μελλοντικά να περάσεις περιουσία που αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να κληρονομήσεις κ.λπ..

      1. Περισσότερο για δραστηριότητα με ενδιαφέρει, αλλά να μην φαίνομαι, διότι είμαι συνταξιούχος.

        1. οκ, η περίπτωσή σου θυμίζει τη δικήμου μόνο που εγώ έτσι κι αλλιώς θέλω μια 15ετία ακόμα για σύνταξη που μπορεί και να μην πάρω. Θα σου πω τί έκανα και πάνω κάτω τί να κάνεις και εσύ, δεν είναι δύσκολο και δεν θα σου προτείνω τους δήθεν φορολογικούς παραδείσους (μαλακίες κατ’ εμέ )

  1. Γείτονας μου που δουλεύει σε υψηλόβαθμη θέση στην ICAP Hellas το ανεβάζει πράγματι σε ποσοστό 47,3%!!!!!!!!!! Απλώς το 22,5% αφορά αυτά που έχουν εγγραφεί σε οριστική καθυστέρηση ή σε write off (δηλ. οι κλεφτομπανκς τα έχουν ξεγραμμένα, ήτοι ακόμα κι αν ασκήσουν ένδικα μέσα ΔΕΝ θα λάβουν ποτέ τίποτα και στη 2γενή δεν μπορούν να τα πουλήσουν ούτε για το 10% της απαίτησης, καθώς και τα διεθνή κοράκια ξέρουν πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμιά ελπίδα να λάβουν έστω και ένα ποσό πχ 20% της απαιτούμενης οφειλής που τους εκχωρείται…..)

  2. την περασμενη παρασκευη μιλωντας με διευθηντη της εθνικης τραπεζας μου ειπε οτι πλεον δεν πληρωνονται ουτε δυο στα δεκα στεγαστικα δανεια ….με πρωτο το δικο του
     

  3. @aggelos
    Για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο αλήθεια είναι κι αυτό που λες σχετικά με Εθνική, πολύ γνωστός έλληνας εκδότης δεν μπορούσε να πληρώσει ούτε 350 ευρώ που του ζητούσαν!!!! 350 ευρώ/μήνα για 36 μήνες έναντι συνολικής οφειλής 780,000 ευρώ!!!!!!! Αυτό τα λέει όλα! Α, και κάτι ακόμα, μεγαλοκοράκια που δουλεύουν στη ΜΕΛΛΟΝ (του Πετρακόπουλου πίσω από τον οποίο κρύβεται η ίδια η Εθνική) αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα δάνειά τους…. χαχαχαχα… Θεία δίκη! Αλήθεια, αυτά τα βαμπίρ ποιά εισπρακτική θα τα ενοχλεί τώρα που χρωστάνε; Θα καλεί άραγε ο συνάδελφος από τον α όροφο το συνάδελφο τηλενεκροθάφτη από το β όροφο και θα βρίζονται;;;;

  4. Εγω εχω ακομα μια απορια. Αυτα τα ποσοστα αναφερονται σε καθυστηρησεις ανω του τριμηνου προφανως δηλαδη αυτοι που πλεον τα εχουν παρατησει. Στην κατηγορια εντος τριμηνου δηλαδη αυτοι που την παλευουν οριακα ακομα οπως εγω σε τι ποσοστο ειναι; Αν αθροιστουν τα 2 ποσοστα θα πρεπει να ειναι ανω του 75% του συνολικου δανεισμου στον ιδιωτικο τομεα που δεν αποπληρωνεται. Και παρολαυτα στην κυβερνησει μαλακιζονται αντι να βρουν καποια λογικη λυση πλεον.

    1. Το πράγμα είναι πολύ απλό. Αν γίνει η οποιαδήποτε νύξη περί κουρέματος στα δάνεια των πολιτών, αυτόματα θα σταματήσουν να πληρώνουν οι πάντες. Γι’ αυτό και βλέπεις ότι όποτε γίνεται κουβέντα για ρυθμίσεις δανείων, φροντίζουν να τονίζουν ότι δεν θα γίνει κούρεμα.
      Ήδη εγώ, που το στεγαστικό μου το πληρώνω, αναρωτιέμαι μήπως είμαι μεγάλος μαλάκας, διότι γύρω μου, όποιον και να ρωτήσω, κανένας δεν πληρώνει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *