“Ξεφορτώνονται” τα ευρώ…

Σε ρευστοποίηση των τίτλων τους σε ευρώ προχωρούν μερικοί από τους μεγαλύτερους fund managers της Ευρώπης, όπως επιβεβαίωσαν σύμφωνα με τους Financial Times, εν μέσω του αυξημένου φόβου για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και αναταραχή στην ευρωζώνη.

Η ξαφνική πτώση του ευρώ αυτό το μήνα, έπιασε πολλούς επενδυτές στον ύπνο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το ευρώ έχει καταγράψει «βουτιά» 5% έναντι του δολαρίου. Χθες, το ευρώ υποχώρησε σε νέο χαμηλό 22 μηνών στο $1,2514.

Το Amundi, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο private fund manager και το Threadneedle Investments, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στη Βρετανίας, μείωσαν την έκθεσή τους στο ευρώ τις τελευταίες ημέρες .

«Πουλήσαμε το τελευταίο μας ευρώ στις 15 Μαϊου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CIO Της Amundi, “ Axel Merk.

Το Amundi, το οποία διαχειρίζεται τα κεφάλαια μερικών από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία και εταιρίες, τόνισε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης σε μεγαλύτερες οικονομίες όπως η ισπανική και η ιταλική, αυξάνεται καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αποτύχει να πείσουν τους επενδυτές ότι έχουν «χτίσει» ένα αποτελεσματικό «τείχος προστασίας».

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, κι άλλοι μεγάλοι fund managers φοβούνται ότι η πιθανότητα της αποκαλούμενης Grexit”, έχει αυξήθηκε ραγδαία την περασμένη εβδομάδα.

[sc:Πηγή id=”http://kostasxan.blogspot.com/2012/05/blog-post_4453.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *