Οι Βούλγαροι μας βάλανε τα γυαλιά…

Με διαδηλώσεις 10 ημερών ρίξανε την κυβέρνηση ! ! !

Είπε ένας…παππούλης πριν κάνα δυό χρόνια το εξής. “….όταν η πείνα θα αρχίσει να χτυπάει την πόρτα των νοικοκυραίων,να φοβάστε για πολλά πράγματα…..αλίμονο σ αυτούς που θα τύχει να είναι στην εξουσία…”

Νομίζω ότι έχουμε φτάσει πλέον σ αυτό το σημείο,και ο κόσμος άρχισε δειλά δειλά να σφίγγει το ζωνάρι.

Οι περικοπές δεν είναι πια μόνο σε είδη “πολυτελείας”.Είναι σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης και διατροφής.Ξεκίνησε σιγά σιγά με ποιοτικές περικοπές.Δηλαδή,πχ δεν θα πάρω κρέας από τον χασάπη μου που έπαιρνα χρόνια.Θα πάω στο τάδε πολυκατάστημα,που το έχει προσφορά σε μισή τιμή.Φυσικά,αμφιβόλου ποιότητος και προελεύσεως.Κάπως έτσι αρχήσαμε,αλλά το τελευταίο διάστημα, το 1 κιλό κρέας έγινε 3/4,οι δύο φορές την εβδομάδα έγινε μία,το τυράκι μας το πατροπαράδοτο πλέον αρχίσαμε να το θεωρούμε πολυτέλεια στο τραπέζι μας,και αργά αργά,περικόπτουμε ολοένα και περισσότερα από την διατροφή μας.

Αυτά όλα,δεν είναι καθόλου καλά σημάδια για την επικρατούσα πολιτική στην χώρα μας.Αν συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό που εφαρμόζεται , θα ζήσουμε παρόμοιες συνθήκες,με την μεταπολεμική περίοδο.

Ο εξαθλιωμένος,ο ντροπιασμένος και πεινασμένος άνθρωπος,είναι πιο επικινδυνος από τα θηρία. Η οργή και ο θυμός είναι στο χείλος του ποτηριού.Ο Έλληνας έκανε όση υπομονή μπορούσε,πείστηκε από αέρινες υποσχέσεις,πλανήθηκε από ψεύτικα “θα”,και κατάντησε πειραματόζωο στα σχέδια της νέας τάξης ,που είναι η χειραγώγηση των λαών.Και δυστυχώς ξεκίνησαν από μας.Εμείς κρατάμε την ΄τύχη’ του προγράμματος στα χέρια μας.Αν κατορθώσουν και το εφαρμόσουν στον Έλληνα, χωρίς καμία αντίδραση, τότε θα συνεχίσουν και με άλλα κράτη, όπου ήδη προετοιμάζουν από καιρό το έδαφος (βλ. Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο κλπ). Ίσως φανεί υπερβολικό, αλλά δεν είναι καθόλου. Αν εμείς οι Έλληνες πούμε ένα ηχηρό νέο ‘ΟΧΙ’ , θα γλυτώσουμε την Ευρώπη και τους λαούς της, που σύντομα όλοι τους θα ζήσουν καταστάσεις παρόμοιες με τις δικές μας. Στο χέρι μας είναι να βάλουμε ένα στοπ στα σχέδια τους. Είδατε οι Βούλγαροι που μας βάλανε τα γυαλιά; Λόγω της αύξησης του ρεύματος μόνο, με συνεχείς διαδηλώσεις 10 ημερών, ρίξανε την κυβέρνηση. Εμείς που υπομένουμε τόσα δεινά, τί περιμένουμε;

Νίκος Γ.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Οι Βούλγαροι μας βάλανε τα γυαλιά…”

  1. Τελικά, η ιστορία κύκλους κάνει και επαναλαμβάνεται. Πάλι οι Έλληνες θα πρέπει να φράξουν το δρόμο προς την Ευρώπη, όπως έγινε τόσες φορές στην αρχαιότητα και στη βυζαντινή περίοδο.

    Ειρωνεία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *